Заловиха пловдивски таксиджии да превозват мигранти

2992
Заловиха пловдивски таксиджии да превозват мигранти
Снимка: БГНЕС

Районна прокуратура - Пловдив, наблюдава бързо производство срещу трима таксиметрови шофьори за подпомагане на иракчани и сирийци да преминат незаконно през страната - престъпление по чл. 281 от Наказателния кодекс.

На 10 декември т.г. около 11 часа на автомагистрала "Тракия" край Пловдив в посока София патрул на сектор "Престъпления по пътищата" към ОД на МВР - Пловдив, спира за проверка три таксиметрови автомобила, марка "Дачия", с хасковска регистрация. Установени са тримата шофьори, които са от Хасково.

ДАНС хвана трима души в Пловдив за трафик на мигранти

При специализирана операция на ДАНС и МВР в Пловдив са задържани български граждани, извършвали незаконно прехвърляне на лица с рисков ...

В колите пътували петима мъже и две жени, на възраст от 20 г. до 38 г., както и малолетни лица, сред които бебе на 11 месеца. Те са били без документи за самоличност, допълва Topnovini.bg.

По-късно е изяснено, че това са граждани от Сирия и Ирак, които са се насочили към Западна Европа. Настанени са в Регистрационно-приемателен център у нас.

Под ръководството на Районна прокуратура - Пловдив, са проведени разпити на свидетели. Тримата водачи на автомобилите са били задържани за 24 часа по Закона за МВР. Предстои извършването на редица процесуално-следствени действия по бързото производство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com