Започна ремонта на Кукленско шосе в Пловдив, подготвят се още мащабни пътни проекти в града

5309
Започна ремонта на Кукленско шосе в Пловдив, подготвят се още мащабни пътни проекти в града
Снимка: Actualno.com / Община Пловдив

Започна един от най-дългоочакваните ремонти в Пловдив – този на Кукленско шосе. Официален старт на дейностите дадоха днес кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на район "Южен" Борислав Инчев.

Музейна сбирка разкрива древните тайни на тракийската медицина (СНИМКИ)

Траките са се хранили предимно с дивеч, който е опаразитен, но не са страдали от чревни паразити. Как са се предпазвали? Оказва се, че ...

Първият етап на ремонта обхваща участъка от пресечката на улица "Даме Груев" до улица „Скопие“ и трябва да завърши за 90 дни. С отпуснатите 6 милиона лева ще бъде фрезована пътната настилка, ще се положи първият пласт асфалт – биндер, ще се стабилизира пътната основа и ще бъде положен втори пласт. Предвижда се да бъдат направени и две спирки на градския транспорт – след кръстовището с улица „Скопие“ и до висшето училище. Ще бъдат направени и асфалтови тротоари, които ще бъдат споделени между пешеходците и велосипедистите. Преди полагане на асфалта ще бъдат подменени и старите ВиК тръби.

„Това е един от най-натоварените пътища и е връзката на Пловдив с Родопската дъга. На ден оттук преминават около 12 000 автомобила. Заради Митницата голяма част от тежкия трафик също минава от тук. Ремонтът ще продължи до землищната граница на Пловдив, както и много малка част, която е в община Родопи“, обяви при стартирането на дейностите кметът на Пловдив Иван Тотев.

Съдят Мартин Камбуров за хулиганство

Днес Районна прокуратура привлече като обвиняем по бързо производство известния футболист Мартин Камбуров за противозаконно унищожаване...

Той съобщи също така, че се подготвя споразумение с МРРБ за ремонт на бул. „Христо Ботев“. „Кандидатствахме за държавно финансиране – около 7,5 милиона лева. Тази година ще започнем обновяването откъм квартал „Коматево“, „Коматевския възел“ и по булевард „Копривщица“, където ще започне премахване на паважа“, заяви кметът на града. Предвижда се също така да се постави и бариера за ограничаване на движението в квартал „Капана“ по улиците „Алцеко“ и „Железарска“.

Промяна се предвижда и за улица „Младежка“, която ще бъде на едно ниво. „Идеята ни е изграждане на споделена зона за пешеходци и автомобили. Паркирането ще е в краищата на улицата и пред блоковете. Тя няма да се отваря към булевард „Васил Априлов“, като ще бъдат премахнати светофарите и ще се изгради кръгово кръстовище", коментира Тотев. От община Пловдив планират и изграждане на ново голямо кръгово на кръстовището на булевардите "Шести септември" и "Васил Априлов".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив

Кметът на Пловдив глобен за мръсния въздух, предстои дело в Страсбург

Кална вода тече от чешмите на хората в Брестовица

Кметът на Пловдив се срещна с децата от „Арт Войс Център“

Изготвят Пътна карта на сроковете на ремонтите около „Модър-Царевец“ в Пловдив

Стотици мъртви риби изплуваха в Гребната база в Пловдив (ВИДЕО)

Шофьор остана без книжка, а "паяк" без номера: Проверката показа кой е прав

Суша: Олимпийският гребен канал в Пловдив не може да се напълни

Моторист е в тежко състояние след катастрофа в Пловдивско

Шофьор остана без книжка, а "паяк" без номера - отмъщение на служител на ДАИ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com