Започва премахване на 26 незаконни постройки в район "Северен" в Пловдив

846
Започва премахване на 26 незаконни постройки в район "Северен"  в Пловдив
Снимка: БГНЕС

Започва премахване на 26 незаконни постройки в район „Северен” в Пловдив. Това съобщи за Радио "Фокус" - Пловдив кметът на района Ральо Ралев.

„На първо време хората са помолени сами да съборят постройките”, обясни кметът. „Ако това не стане, от началото на август започва принудителното събаряне”, обясни Ралев. Във връзка с изграждането на новия участък на бул. „Северен”, от моста на „Адата” до ул. „Васил Левски”, се предприемат необходимите мерки теренът, попадащ в бъдещото трасе на гореописания участък, да бъде освободен от изградените там незаконни постройки, без съответните строителни документи.

В Пловдив отново рушат сграда-паметник на културата, започва проверка

Във връзка с подаден днес сигнал, че в Пловдив се разрушава къща – паметник на културата, министърът на културата Вежди Рашидов...

Сега те възпрепятстват свързването на бул. „Северен” с ул. „Васил Левски”. На основание съставени констативни актове по чл. 223, ал. 2 от ЗУТ са издадени 26 броя заповеди на кмета на район „Северен” за премахване на незаконните строежи. През месец август ще бъдат премахнати първите седем от незаконните жилищни постройки.

„Това са поредните драстични мерки, които се предприемат в район ,,Северен” към незаконните постройки в района. Част от семействата, обитаващи тези постройки, са подали в район „Северен” заявления и декларации за настаняване в жилища от фонд „Резервен”. Много от хората, които живеят там, или ползват селскостопански постройки по тези места, имат основни жилища другаде”, каза още районният кмет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com