Засилен интерес на китайски инвеститори към Икономическа зона "Тракия"

7122
Засилен интерес на китайски инвеститори към Икономическа зона "Тракия"

Интересът на китайските инвеститори към България и по-специално в Тракия икономическа зона все повече се увеличава. Това заяви в ефира на Дарик инж. Пламен Панчев, учредител на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие, председател на Съвета на директорите на Сиенит Холдинг, развиващ Тракия икономическа зона и частта в нея Евро-китайска зона за икономическо развитие.

Той отбеляза, че при посещението си в град Нинбо, е подписан меморандум между Европейско-китайската зона за икономическо развитие и една от зоните в Нинбо за бизнес отношения.

Правят първа копка на втория Гребен канал в Пловдив

Първата копка на втория Гребен канал в Пловдив ще е в началото на 2016 година. Тази надежда изрази градоначалникът Иван Тотев на преско...

Споразумението е стремеж отстрана и на двете страни за създаване на по-близки отношения между фирмите в Китай и България, уточни инж. Панчев.

По думите му, първите стъпки в тези отношения ще бъде откриването на Информационен център в Тракия икономическа зона, който ще отвори врати през септември. Целта му е, да подпомогне българските производители в изнасянето на родните стоки в Китай. Проектът включва, както постоянна експозицията на български стоки, така и информационна онлайн платформа за възможностите за сключване на сделки, обясни инж. Панчев. Той отбеляза, че подобен център ще бъде създаден и за разпространение на китайските стоки в България.

Освен инвестиции в тези центрове, от Китай има желание и за сътрудничество в частта асемблиране и създаването на голям логистичен център, отбеляза учредителят на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие.

Той бе категоричен, че основна задача на асоциацията е да се създадат добри възможности и условия за развитие на младите хора, които да останат в България и да се реализират в Тракия икономическа зона.

Фонтаните за милиони в Пловдив вече с дефекти

Дни след официалното откриване на Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина, вече започнаха да се забелязват дефекти по тях. Вече на мн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com