X
 
 

2 седмици по-късно - Караянчева не казва нищо за герба със сърп и чук на входа на парламента

1074 1
2 седмици по-късно - Караянчева не казва нищо за герба със сърп и чук на входа на парламента
Снимка: Pixabay
Вече 2 седмици нямаме отговор от председателя на парламента относно комунистическия ГЕРБ на фасадата на входа на бившия Партиен дом, който отново се ползва от Народното събрание. Това казват в свой пост във Facebook бившите депутати от Реформаторския блок Петър Славов и Мартин Димитров.

Двамата напомнят, че гербът, за който говорят, все още носи сърп и чук, макар че времето (а може би не само) е дало своята лепта и те не личат твърде очевидно. И продължават да питат защо на входа на Народното събрание не стои гербът на Република България - при това, след като имаше ремонт за милиони!

"Може би отговорните лица не забелязват проблема? И че до ден-днешен на сградата този висш държавен орган се мъдри почти в цялост комунистически герб по подобие на някогашния на СССР, вместо да е поставен официалния държавен герб на Република България?! Издирихме как е изглеждал 'гербът' през 1989г. и сега, идентичността е очевАдна, а необходимостта от действия-наложителна", казват двамата бивши народни представители.

Actualno.com

Етикети: