65 от обещалите да дарят заплатите си депутати не са го направили

15310
65 от обещалите да дарят заплатите си депутати не са го направили

Кампанията „Накарай депутат да спаси детски живот“ завърши и вече са ясни резултатите. Тя бе подета от Бетина Терзиева с призив народните представители да се откажат от първата си заплата, за който де факто не са се трудили, и да я дарят за болния от церебрална парализа Слави Едрев.

Слави се нуждае от над 100 000 лв. за лечението си. Депутатите, които обещаха да се включат в кампанията, бяха 101. От тях едва 36 са превели пари в поставения срок. Общата набрана сума е 50 372 лв., съобщи организаторката на кампанията Бетина Терзиева.

Бареков е плащал пет пъти повече за депутат, отколкото ПФ

Най-скъпо на партиите си са излезли депутатите от "България без цензура", а най-тънко са минали от Патриотичния фронт. Това сочат дан...

Депутати от ГЕРБ са дарили 15 000 лв. за Слави, но тези от тях, които са от Бургас, са дали близо 9000 лв. за справяне с последиците от наводненията в региона. От Патриотичния фронт са превели 19 762 лв. за Слави. Петър Славов и Мартин Димитров от Реформаторския блок са дали 3300 лв. за момченцето, но са дарили и за други болни деца. От БСП Драгомир Стойнев е дарил 2500 лв. Друга дама народен представител, която е пожелала да остане анонимна, е помогнала с 1000 лв.

Много от депутатите са обещали да дарят възнагражденията си не конкретно за Слави, а за други благородни каузи. Към момента обаче няма информация дали обещанията са изпълнени. Цялата група на БСП (39 депутати) например обеща, че с парите от първите си заплати ще направи благотворителен фонд. Мая Манолова от БСП заяви, че ще дари своята за изграждането на детска площадка в кюстендилския квартал "Въртешево". Георги Кадиев от БСП заяви, че неговата ще отиде за фондация, посветена на деца-аутисти. Стефан Данаилов е обещал, че ще даде парите си за Слави, но това още не се е случило.

Цялата група на Реформаторския блок обеща, че ще преведе пари за дейността на Българския дарителски форум. Мариана Тодорова от АБВ заяви, че тя и колегите й застават зад благородната кауза, но не е ясно дали са удържали на думата си.

Митхат Метин от ДПС е заявил пред медии, че би помогнал на детето, но няма категорично обещание от негова страна да го направи.

Още десет депутати дадоха заплатите си за Слави Едрев

Още десет депутати се присъединиха към даренията в помощ на болния от церебрална парализа Слави Едрев. Всичките са народни представител...

Илиан Тодоров от „Атака” обещава, че ще дари първата си заплата за две деца – от Якоруда и Сапарева баня. Все още няма информация дали е изпълнил обещаното.

Росен Петров от БДЦ също е заявил пред медии, че би дарил заплата си. Дали ще го направи не е ясно, а и обещание по темата от него няма.

Бетина Терзиева уточнява също, че през месец октомври 14 702 есемеса са били изпратени за лечението на Слави. Общо 65 074 лв. са били събрани за благотворителност за по-малко от месец.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика