АБВ ще има своя листа с кандидати за евродепутати

40989
 АБВ ще има своя листа с кандидати за евродепутати
Снимка: БГНЕС

Формацията АБВ на президента Георги Първанов ще има своя листа с кандидати за евродепутати. Това потвърди в сутрешния блок на Нова телевизия Нидал Алгафари, член на БСП и медиен експерт.

На въпроса дали ще има алтернативна листа в ляво с водач Ивайло Калфин, Алгафари отговори: „Най-вероятно да". Той обаче не даде категоричен отговор дали водач на листата ще е настоящият евродепутат Ивайло Калфин.

Тъй като движението АБВ не е партия, вероятно алтернативната лява листа ще ползва регистрацията на друга партия, за да се яви на изборите. „Има достатъчно формации, които да дадат своята регистрация", смята Алгафари и допълни, че се водят разговори с различни партии, но от АБВ са се разбрали предварително да не се разкриват имена.

На въпроса дали алтернативната листа не се прави с цел домогване до сигурен пост в ЕС и добра заплата, той беше категоричен, че нито Първанов, нито той самият се интересуват от заплатата. По думите му, те имат достатъчно опит и са се доказали и просто искат да променят ситуацията.

Нидал Алгафари отрече формиране на алтернавитна лява партия. „Защо трябва да има БСП 2, защо трябва да разцепваме БСП", обясни той. Според него, основният проблем в партията е лидерът Сергей Станишев. „Загубихме Варна, загубихме всички големи градове благодарение на неговата политика", смята PR-ът. Той заяви, че не смята да напуска БСП, същото важи и за Румен Петков и Георги Първанов. Но на въпрос дали членовете на АБВ не се опитват да направят алтернативна лява партия, по подобие на гръцката ПАСОК, той отговори: „Може да се стигне до в краен случай до такова нещо, което не е лошо".

По думите му, номинирането от страна на Георги Първанов на Сергей Станишев за председател на партията е „голямата грешка, която по-късно се осъзнава". Алгафари не се притеснява от обвинения, че „прави мръсно" на червената партия в този труден момент. „Могат да ни бъдат приписвани всякакви грехове", заяви той.

Първанов спретна нов 10 януари

И да искаше Георги Първанов не можеше да намери по-знаменита дата от 10 януари, за да обяви политическото си възкресение. Преди 17 г...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика