Анонимен сигнал обвинява БСП, че се е възползвала от лични данни при изборите през 2009 година

30876
Анонимен сигнал обвинява БСП, че се е възползвала от лични данни при изборите през 2009 година
Снимка: БГНЕС

Възползвала ли се е БСП от личните данни на близо 2 млн. души преди парламентарните избори през 2009 година? Този въпрос изникна след като анонимен подател е изпратил до OFFnews документи, които показват, че червената партия е търсила съзнателно за агитация хора на над 55 годишна възраст с помощта на база данни с ЕГН-та.

Засега автентичността на документацията не е потвърдена. Съгласно документите фирмата, с която си сътрудничи БСП, е „60К” АД. Фирмата е препоръчана на БСП от Джонатан Гладуиш – съпруг на водещата в Нова телевизия Нана Гладуиш, който е известно лице в телекомуникационния бранш.

Цветанов: Няма да преговаряме с БСП и ДПС, след като уволняват наши

ГЕРБ няма да седне на една маса с БСП и ДПС след поголовните уволнения на наши членове и симпатизанти, особено в районите със смесено н...

“60K” АД прави колцентър с персонал от 150 души и харчи 773 760 лева, а координатор по проекта е червеният депутат Кирил Добрев, твърди анонимния сигнал. Целта е да се обаждат на хора над 55-годишна възраст и под формата на проучване да разберат дали даден човек ще гласува за БСП или не. Ако той се колебае, от колцентъра е трябвало „да го поощрят”, казва анонимният източник. Кирил Добрев, който е сочен за координатор, обаче не е потвърдил информацията.

Фирма “60КК” АД е казала пред OFFNews, че действително са си сътрудничели с БСП, но са приключили сътрудничеството преди деня на парламентарните избори. Изпратените анонимно документи сочат, че последният ден на обаждания е бил 10 юни 2009 година, а изборите се проведоха на 5 юли 2009 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика