Антоанета Цонева: „Демократична България“ ще направи необходимото, за да има правителство (ВИДЕО)*

7752

Надявам се изборният процес да е по-честен, включително и по-достъпен за гражданите, каза в Студио Actualno Антоанета Цонева, кандидат за народен представител от Демократична България, втора в листата в 23 столичен многомандатен избирателен район и водач на листата в Пазарджик. Гласуването с машини има своите предимства, например за първи път няма да имаме никакви недействителни гласове, разбира се в секциите, в които се гласува само с машини.

Ние от „Демократична България“ провеждаме една информационна кампания, успоредно с разпространението на нашите политически послания, обучаваме с един симулатор хората да гласуват с машини. Хората, с които с колегите ми общуваме, се справят много лесно с машините. Насочваме се към по-възрастни хора на улицата, защото искаме на тях да помогнем, младите много добре знаят как се прави това.

„Демократична България“ е политическата сила, която настояваше да се дадат високи гаранции в Изборния кодекс именно за правенето на одит на машините, при един висок стандарт, както външен, така и от институциите, и аз се надявам, че след като бъде изпълнено изборното законодателство, ще може да се гарантира честността на вота.

Сънродниците ни зад граница очакват ние тук, и те, защото ние сме едно, да успеем да направим на тези избори така, че да преосновем инситуциите и младите българи да остават тук, като имат добро образование и добри възможности да се развиват в една модерна, демократична и правова България. А тези, които изгубиха своите перспективи и напуснаха, да намерят своите нови стратегии и да се върнат в страната. В обиколките ми из моя избирателен район, Пазарджик, в разговорите ми с хората върви една горчива нишка - хората си тръгнаха. Младите са навън. Ако има нещо, което

истински ме стяга за гушата, е този безкраен разказ за заминалите и тези, които ги чакат тук. Буквално във всяка среща се усеща болката от раздялата на възрастните хора с техните деца. Това е огромен проблем не само за региона, но и за цялата страна.

Когато говорим, аз и моите колеги с хората от пазарджишки регион, виждаме тяхното желание за промяна.Искам България да бъде такава страна, че например в градче като Сърница няма да има хора, които да вярват в това, че пътят от Велинград до Сърница е построен едва ли не от Делян Пеевски, защото те на предишни избори са дали гласовете, които той е поискал на един предизборен митинг. Бях там, говорих с хората, пак ще се върна този уикенд. Дори възнамерявам да гласувам там в изборния ден. Искаме да дадем много ясен знак, че в България всеки един български гражданин има право на качествени инситуцииу на начин на живот, който да не зависи от някакви прищевки на самообявили се феодали, какъвто беше Делян Пеевски. Добрата новина е, че след Магнитски, той вече не е кандидат там и никога няма да бъде кандидат за нищо. И никой няма да се чувства длъжен да му благодари, нито той да има арогантността да иска от хората техните гласове, за да бъде изграден примерно един път.

Много сериозни инвестиции са нужни в този регион. Той е с различни характеристики. Например Панагюрище не може да бъде сравнявано с населени места, които са в Родопите или със самия Пазарджик. Това, което категорично е необходимо, е в този регион да бъдат привлечени големи инвестиции, като по този начин и малкия, и средния бизнес ще се развиват по-добре и хората няма да напускат. Раионът е много силно обезлюден. Голяма част от по-младите са във Великобритания, във Франция, в Германия, работят в земеделието и в строителството. Имахме среща с предприемачи в Пазарджик. Първото, с което започват разговорите е, че им липсват хора. Получава се омагьосан кръг – липсват хора, затова бизнесът не може да се развива, от друга страна няма големи инвестиции и качествени работни места, които да задържат хората в района.

При висока избирателна активност партиите на промяната могат да формират мнозинство, което да излъчи стабилен кабинет. Това зависи от нашата способност да убедим хората да гласуват, в случая за „Демократична България“, за да може нашият дневен ред да бъде поставен в сърцевината на това споразумение, чрез което да се управлява страната. При ясна програма, която, разбира се, трябва да започва с това, че ние ще проведем реформата в съдебната система, ще освободим бизнеса от този административен бич и тези бухалки, които непрекъснато се стоварват върху него и ще направим така, че нашите родители, баби, дядовци, хората, които изнесоха прехода, наистина ще имат достоен живот. Ще настоявме за разговор какви ще бъдат краткосрочните и по-дългосрочни мерки за икономическото възстановяване на страната и за продължаване на подпомагането на домакинствата, на хората, които са изгубили доходи заради кризата. И подпомагане на бизнеса за неговата технологична модерницация.

Демократична България“ ще направи необходимото, за да има правителство, това очакват хората от нас, това чувам всеки ден.

Категорично няма да подкрепим правителство със системните партии – ГЕРБ, БСП и ДПС. ГЕРБ е токсична партия, те за 11 години направиха и невъзможното буквално да разградят инситуционалния ред. БСП и ДПС не могат да имат място в управлението. Искаме да имаме мнозинство от партии на промяната, за да има управление на промяната.

Още – във видеоматериала

* Публикацията е съгласно договор за информационно обслужване по време на кампания за предсрочни парламентарни избори 2021 Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Плажове вече по закон трябва да са достъпни хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика