Атанас Атанасов ДБ: Трябва да направим правителство на промяната и който иска от останалите партии, да го подкрепи (ВИДЕО)*

11609

В цялата страна има голям интерес към нашата кампания и листите ни, каза в Студио Actualno генерал Атанас Атанасов, кандидат за народен представител от „Демократична България“, водач на листата в 23 МИР София. Хората демонстрират публично желание за промяна и търсят тази политическа сила, която би могла да я донесе. Радвам се, че в нас разпознават носителя на промяната. Мисля, че избирателната активност ще бъде близка до тази на изборите от 4 април. И периодът е летен, доста хора пътуват. Но си мисля, че ще бъде подобаваща избирателната активност, хората имат желание да участват в избирателния процес и очакват от следващия парламент стабилност в страната, да се овладее политическата криза.

Машините решават проблема с драсканиците и писаниците по протоколите и това води до по-голяма честност на изборите. Наблюдава се активност от служебното правителство за пресичане на тези схеми за купуване на гласове. Преди това тези схеми са работели, нали си давате сметка колко са били честни изборите тогава? За машинния вот аз искам да припомня на зрителите, имаше едни местни избори, мисля, че преди две години, когато имаше 600 000 невалидни бюлетини. Това сега с машините не може да се случи. Надявам се, че машинното гласуване ще доведе до по-точни резултати. Въпреки смяната на началници на полицията на много места, има райони където въобще нищо не е пипнато. Смените в администрацията аз наричам „обезкалинчване“. От години говорим, че цялата администрация е „окалинчена“ от хора, назначени от ГЕРБ за да обслужват техните интереси. Така че се налага процес на „обезкалинчване“ и ако служебното правителство го е започнало, се надявам и ще работя редовното да го довърши този процес.

Ние си даваме сметка, че българските граждани искат да се прекрати политическата криза и тази нестабилност в страната. Защото по конституция България е република с парламентарно управление. Ние бяхме 12 години премиерска република, сега по неизбежност сме президентска република със служебното правителство на президента Радев. Сега е време да се установи стабилен парламент, както е по конституция и там прозрачно да бъдат взимани най-важните решения в страната. Има много сектори в управлението, които се нуждаят от законови промени за по-добро функциониране, особено в икономиката. Като вземем различните отрасли – енергетика, транспорт, здравеопазване, а също така финанси и бюджет, има нужда от сериозни промени. Трябва стабилен парламент, в който да се търси съгласие по всички важни въпроси, за да може, особено в областта на икономиката да се създадат условия за реална конкуренция. Има много нормативни актове и закони, които са създадени именно за да няма конкуренция. За да може да бъдат обслужвани някои икономически субекти, близки до бившата власт. Излязоха данни, мисля, че от финансовия министър, за милиарди, които са раздадени на определени фирми, без да има обществени поръчки. Това трябва да се прекрати, защото задушава икономиката, малкия и среден бизнес, който е гръбнака на икономиката.

На първо място е и съдебната реформа. Ние имаме готов законопроект за изменение на Конституцията, който внесохме в миналото събрание, ще го внесем и сега и ще търсим съгласие между политическите сили, защото всички се убедиха, че има нужда от радикална съдебна реформа. На второ място, но не по значение, е много важно да се направи реформа в здравеопазването. Защото видяхме сега, по време на пандемията, че нашето здравеопазване не функционира нормалноу профилактиката я няма изобщо. На практика високата смъртност в резултат на пандемията беше катализатор. Оказа се, че българската здравна система не функционира нормално. Трябва да се търсят балансите между частното и общественото здравеопазване. Енергетиката – изключително важна област на българската икономика. Ще работим затова да бъде търсен консенсус за изработване на енергийна стратегия, която трябва да бъде в съответствие с Европейската зелена сделка, която се подготвя и има реална опасност България от нетен износител на електроенергия да се превърне във вносител, ако бъдат затворени нашите въглищни централи. И досега по този въпрос няма решение в страната. Знаем, че има противоречия, едни са за атомна, други – за въглеродна, третите са за фотоволтаици. Трябва да се намери онова разумно решение, което е икономически изгодно за България. Защото електричеството от една страна и от друга страна газоснабдяването, това са артериите на българската икономика.

Искаме да се обърнем пак към хората, идете и гласувайте, за да имат партиите на промяната повече от 121 народни представители, защото в противен случай трябва да се правят компромиси, което няма да е особено приятно. Тези, които са отговорни към своите избиратели и искат стабилност, да подкрепят правителство на промяната.

Още – във видеоматериала.

*Публикацията е съгласно договор за информационно обслужване за предизборна кампания за парламентарни избори 2021;

Kупуването и продаването на гласове е престъпление!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Радев и Главчев обсъждат исканите смени в кабинета

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика