Атанас Атанасов: С акции като тази в Столична община се отвлича вниманието

18178
Атанас Атанасов: С акции като тази в Столична община се отвлича вниманието
Снимка: БГНЕС

Знам какво търсеше прокуратурата в Столична община вчера, но ако там нямаше две камионетки на МВР, нямаше изобщо да говорим за това. Вчера са взели две писма от архива, чист документооборот – рутинна дейност, която обикновено се извършва по пощата. Тези документи са свързани с балирането на боклука в София. Това заяви генерал Атанас Атанасов, едно от лицата на ДСБ.

Вчера се появи информация, че документите касаят „Чистота Искър” и извозването на отпадъците в столицата през 2009 година. Човекът зад тази фирма е Матей Боев – той е съден в Италия заедно с Евелин Банев-Брендо по нашумелия случай „Кокаинови крале”. Според Атанасов обаче това е акция, която иска да внушни, че Бойко Борисов е наркотрафикант.

Прокуратурата проверява документацията на бивш столичен кмет

Документацията на бивш кмет на София е предметът на проверката на полицията в Столична община, която тече вече половин ден. До момента ...

Докато Борисов беше на власт, Цветанов четеше пред парламента СРС-тата, сегашните управляващи пък правят показни и зрелищни акции, които не обясняват и съответно предизвикват обществено внимание, заяви Атанасов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Сегашните управляващи контролирано спускат парчета информация в медиите, без да е ясна цялата картина – един Господ знае дали ще се заведе дело, дали ще има някой осъден, но вече внушението е направено. Води се безмилостна кампания преди евроизборите, смята Атанасов.

Вчера например се прие на първо четене новия Закон за МВР. А той е много важен – защото прехвърля цялата власт по кадровата политика на вътрешния министър и главния секретар на МВР. Няма конкурси, назначенията се правят от един човек – а на всичкото отгоре главният секретар на МВР не може да бъде уволнен за неизпълнение на задълженията, подчерта Атанасов.

Мисля, че прокуратурата сега превишава правомощията си - подслушва лица, които са свързани с протестите си. Не искам да говоря за определени имена, но такива са ми усещанията, завърши тъмносиният политик.

Предстои увеличение на капитала на Общинска банка

Предстои увеличение на капитала на Общинска банка, като това вероятно ще стане още тази есен, заяви изпълнителният директор на Общинс...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика