Бивш активист на Патриотите се призна за виновна за трафик на мигранти

860
Бивш активист на Патриотите се призна за виновна за трафик на мигранти
Снимка: БГНЕС

Бившият координатор на структурата на Националния фронт за спасение на България (НФСБ) в Костинброд и кандидат за депутат Анелия Велева се е признала за виновна по обвиненията за трафик на хора. Това обяви говорителят на районната прокуратура в Пловдив Атанас Илиев.

Велева бе сред шестимата задържани участници в групата за трафик, които сега са поискали извънсъдебно споразумение. С него на практика шестимата признават вината си, за да получат по-лека присъда, съобщава "Дневник".

Предстои утре съдът да се произнесе дали одобрява споразумението или не, като Илиев изрази надежда, че то ще бъде одобрено. В този случай обвиняемите ще имат влязла в сила присъда. Споразумението на Велева е за 3-годишна условна присъда с изпитателен срок от пет години.

След като се разбра, че Анелия Велева е сред задържаните в акция на прокуратурата и МВР, тя напусна поста си на координатор на НФСБ в Костинброд и прекрати членството си в партията.

Страстна защита за кандидат-депутат от партията на Валери Симеонов: От първия момент повярвах, че е невинна

Анелия Велева е една от малкото клиенти, които от първия момент, когато я видях, повярвах, че е невинна. Това заяви адвокатът на кандид...

При напускането си на партията на вицепремиера Валери Симеонов, Велева посочи, че е станала обект на негативна медийна кампания именно поради партийната си обвързаност и се надява, че оставката ще сложи край на спекулациите. Тогава тя заяви още, че е била набедена за престъплението и няма никаква съпричастност към извършването му. Сега обаче се е съгласила на споразумение с държавното обвинение, с което се признава за виновна.

Първоначално в хода на разследването Велева бе освободена от ареста срещу "подписка", след като магистратите приеха, че няма достатъчно данни за съпричастността ѝ към групата. Прокуратурата обаче протестира съдебното решение и представи снимков материал, с който се доказва съпричастността ѝ към престъпното сдружение и втората съдебна инстанция върна бившата шефка в НФСБ в ареста.

Никой от останалите петима от групата не обжалва първоначално взетите им мерки - постоянен арест.

Групата беше разбита, след като е наблюдавана близо два месеца. На 23 юли полицията заложи "капан" на магистрала "Тракия" и първоначално е спрян "пилотен" автомобил на групата. По-късно са спрени и другите две коли, които се движили с около час зад първата кола. В колите били останалите участници в групата, сред които и Велева. Полицията откри в колите двама сирийци и трима иракчани, които е трябвало да бъдат изведени от територията на страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика