X
 
 

Бивш министър: В МОСВ няма експерти

3515 6
Бивш министър: В МОСВ няма експерти
Снимка: БГНЕС
Спецакцията заради водната криза в Перник е закъсняла – след дъжд качулка. Това каза бившият вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройството Костадин.

По думите му основният проблем е, че в Министерството на околната среда и водите няма експерти по водите.

Костадинов посочи необходимите мерки, за да няма воден режим във Варна

Наличните водни обеми показват, че ако има воден режим във Варненско, то той ще бъде след около 7 месеца. Това коментира пред Радио &bd...

"Специалистите по води се намират института по водите на БАН, Университета по архитектура, строителство и геодезия, но в регионалното министерство и МОСВ такива експерти няма", коментира Паскалев в интервю за bTV.

Според него отговорността за управлението на водите е в ръцете на министър Нено Димов. Той посочи, че Басейнова дирекция и ВиК-Перник са разполагали с информация за обема на яз. „Студена“. Ежедневно тези данни трябва да получава и ресорния министър.

"Имаме една система на калинки, които взимат управленски решения – ето го резултата. Единственото възможно решение за водоснабдяването в Перник е да завали дъжд. Мисля, че те са били предупредени за ситуацията, но не са взели мерки", заяви бившият министър.

Паскалев каза още, че има безотговорност в системата на управление на водите.

"Сурва" по време на чума

"Ако имаше чума, залавях ли сватба?!" Така с неприкрит присмех Йовковият герой хаджи Драгана, първенецът в селото, отговаря на мистични...

Той е на мнение, че всички ВиК дружества трябва да станат 100% общински. Той обърна внимание на абсурда, че понякога ВиК дружества имат интерес от загубата на питейна вода, за да могат да вдигат цените.

"Трябва да се направи едно ВиК-дружество, в което да влязат всички онези значими язовири и притежават инфраструктурата. Всички градове трябва да получават вода на една осреднена цена“, коментира експертът.

Бившият министър коментира, че изграждането на водните цикли в страната. Той заяви, че когато е бил кмет на Благоевград градът е отделил над 13 млн. лв. за правенето на такъв, а резултатът е бил – 35% по-малко водоползване. Но според него ВиК дружествата не са заинтересовани от такива проекти. 

Междувременно стана ясно, че ДАНС и прокуратурата проверяват ВиК Пловдив. Повече подробности може да видите в ТАЗИ СТАТИЯ 

Кметът на Перник: Готвим се за една много по-мащабна "Сурва" догодина

В Перник подготвят изграждането на голямо сурвакарско село догодина. Заедно с ремонтните дейности, които се извършват във връзка с водн...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 6 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  1-5: Пишлемета, много лесно е да лаете, но нито един от вас не е годен и една чаша вода да докара.
 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Що така, бе другари?! Ами нали за това го назначихте мутро-милиционерския БКП-другар Бойко М. Брисов?! Да възстанови ВСИЧКИ елементи и принципи на демократическия централизъм с водещата роля на Партията и нейния вожд-кормчия (на джипка)? Както и чрез нормативно държавно и общинско уредени КОРУПЦИЯ и РЕКЕТ да захлеби на държавни и общински длъжности със солидно заплащане, облаги, комисионни и рушве виж още ›› ти целия БКП+БЗНС-партиен и ДС-патриотарстващ МУТРО-"елит" - явяващ се и държавно платен партиен електорат?! Сега пък "елитът" не бил качествен и професионален?! Но си получва до пенсия всиките непрекъснато увеличващи се заплати, поощрения, привилегии и облаги, че дори и комисионни и рушвети?! Ура, да живее Партията и нейния вожд-кормчия (на джипка)!
 • Частен данъкоплатец 4 Частен данъкоплатец преди 1 седмица Профил на трол?
  Изключително ниското КАЧЕСТВО на "специалистите" в държавната и общинска БЮРОКРАЦИЯ при БКП-ГЕРБ-ШАЙКАТА с ДС-патриотарстващата СГАН, както и на политически назначените им премиери, вице-премиери, министри, началници всякакви (от мутро-средите с купени и приравнени "дипломи" от спортни, милиционерски и партийни ПУЦ-ове и ХоРеМаг-"Унита" за продажба на дипломи!), се "компенсира" с многократното ув виж още ›› еличение на броя (над 800,000!) на тази партийно-назначена бюрократична безотговорна СГАН - едновременно и купени с държавни пари партийни гласоподаватели! 1.) По комунистическите закони нито един държавен/общински служител не е отговорен за практикувано беззаконие и нанесените на физическите и юридически лица щети и пропуснати ползи поради своя непрофесионализъм, простотия, мързел, тунеядство и рушветчийство! За техните безобразия е отговорно по закон пострадалото ОБЩЕСТВО/ДЪРЖАВА! 2.) Некадърните и също безотговорни партийни "нормотворци" без контролен механизъм (Конституционния съд е свръх-луксозен пенсинерски клуб за "заслужили" партийно-назначавани другари), забъркават всякакви нормативни каши в старанието си да прехвърлят дейността и задълженита на многобройната бюрокрация на гражданите и бизнеса чрез множество, непрекъснато увеличващи се, рушветоносни разрешителни и "контролни" режими! А предизборно непрекъснато се "обещава" "намаляване" и "премахване" на кухата рушветчийска бюрокрация! 3.) Правораздаването е вкарано в състояное на пълен ХАОС, рушветчийство и бюрократично безхаберие чрез умишлени нормативни и процесуални норми, целещи заобикалянето, конюнктурмото прилагане и нарушаване на Законите с нормативно "основание" път! Този ХАОС в Магистратурата се постига чрез назначаването с партийни и котерийни борби за административни, кадрови и управленски органи (ВСС) магистрати-юристи, които нямат никаква управленска и специализирана подготовка в областта на управлението, кадруването, психологията, финасовите, техническите и организационни въпроси и практики, и то на комунистическия принцип на самоуправлението без задължения и отговорности към финасиращото ги общество! 4.) Държавната и общинска бюрокрации работят по ПОЖАРНИКАРСКИЯ принцип за гасене на вече запалени от тях самите "пожари" без никаква управленска превантивна стратегия и действия! И т.н., и т.н., ....!
 • мнението на листните въшки за КАЛИНКИТЕ: 3 мнението на листните въшки за КАЛИНКИТЕ: преди 1 седмица Профил на трол?
  Льиоши...мнООого льиоши...Калинките изяждат листните въшки.
 • Ехоооо.... 2 Ехоооо.... преди 1 седмица Профил на трол?
  Калинката е красиво,безобидно и послушно бръмбарче...което правим БРЪМ...бръм...БРЪМ в МОСВ.........................
 • БАН 1 БАН преди 1 седмица Профил на трол?
  ДиьобрьЮ иютрьйо...КАЛИНКИ...открихте Америка и топлата вода!