Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Божидар Божанов: Много грешки направихме, имаше проблеми в кампанията ни

12 юни 2024, 18:52 часа • 1819 прочитания

Много грешки направихме. Една от тях е, че не можахме да комуникираме с избирателите какво точно правим и какви са целите, които искаме да постигнем. Това заяви в "Още от деня" по БНТ Божидар Божанов от ПП-ДБ.

По думите му именно затова Христо Иванов подаде оставка тази седмица. "С тази оставка не свършва, а започва нашият анализ на грешките. Предстои да влезем в детайли. Нотката на позитивизъм е, че по-голямата част от избирателите са си останали вкъщи, те не са припознали някой друг", допълни Божидар Божанов.

Още: Илиян Василев: Забавянето на реакцията в ПП и ДСБ е контрапродуктивно

Той поясни, че 3 дни след изборите коалицията ПП-ДБ е провела телефонни разговори помежду си, но обща среща не е имало. "Дали ще има други оставки е решение на всяка една от партиите. Имаше проблеми в кампанията ни. Спорно е дали е била работеща или неработеща. Кампанията беше трудна – заливаха ни с кал, компромати, това е и една от причините за ниската избирателна активност като цяло", каза още Божидар Божанов.

"Нашите заявки от преди изборите, че коалицията е здрава, докато гледаме в една и съща посока, остава", увери той. "Ние трябва да наградим тази коалиция и нейните формати, така че да се вземат по-ефективно решенията", добави още Божанов.

Още: Преференции пренаредиха листите на ПП-ДБ, ключови лица отпадат от парламента (СНИМКИ)

ПП-ДБ са големият губещ на изборите, призна Божанов - 300 000 гласа. Той припомни, че и ГЕРБ-СДС са загубили 210 хил. гласа, макар и да са първа политическа сила. "Тази загуба при тях е заради голямото сближаване с г-н Пеевски", коментира бившият електронен министър.

Божанов заяви, че ПП-ДБ са категорични, че остават опозиция, тъй като по време на предизборната кампания ГЕРБ са "изгорили всички мостове". Той попита, ако е възможно правителство с ГЕРБ сега, то защо е било необходимо въобще да се ходи на нови предсрочни избори и добави, че през последния месец не е чул Борисов да говори за нито едно от нещата, заради които сглобката се разпадна.

Още: Божидар Божанов: Оставката на Христо Иванов е задължителен политически ход

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес