Бойко иска да изправи Орешарски пред кметовете на ГЕРБ

19426
Бойко иска да изправи Орешарски пред кметовете на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов иска да изправи премиера Пламен Орешарски пред кметовете на ГЕРБ, за да може той лично да им обясни схемата, по която са били разпределени между общините 500-те милиона лева от бюджета. Това стана ясно по време на извънредната пресконференция, която Борисов свика, за да коментира проекта за разпределение на средствата от бюджета за общините. Лидерът на ГЕРБ извади "тежката артилерия" от финансисти и икономисти край себе си, които да разяснят ситуацията пред журналистите. На масата край Борисов седнаха Томислав Дончев, Лиляна Павлова, Владислав Горанов, Менда Стоянова и Ивелина Василева. Те коментираха подробно схемата за разпределение на средствата и зададоха много въпроси на премиера и на финансовия министър Петър Чобанов. От ГЕРБ се опитаха да докажат, че общините с техни кметове са ощетени от проекта за сметка на райони с местна управа от БСП и ДПС. През седмицата на пресконференция възмущението си от начина на разпределение на 500-те милиона изразиха и от Гражданска инициатива АБВ.

На пресконференцията Бойко Борисов зааяви, че официално и най-добронамерено кани Пламен Орешарски и финансовия министър Петър Чобанов на среща с кметовете на ГЕРБ. Бившият премиер обеща да осигури присъствието на всички градоначалници от неговата партия на този разговор.

Гласуваш за БСП, получаваш ДПС, предупреди Бойко

Бойко Борисов предупреди електората, че всеки гласувал за БСП, всъщност е дал вота си за ДПС. Лидерът на ГЕРБ каза това на пресконферен...

"В дискриминираните общини и градове живеят хора, които са гласували за всички партии и не принадлежат на ГЕРБ или БСП по нотариален акт, заяви Борисов. - Не ги атакуваме за това защо са дадени пари на една община, а на друга - не, а защото искаме да ни обяснят как са разглеждали по 100 проекта на ден и да отговорят какви са критериите за отхвърляне и точките, по които са приемали проекти. Както се видя с кметовете на БСП, нека да се види и с нашите и да променят този проект - никой няма да им се разсърди".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика