Бойко Ноев: България не може да е мост за мир между Русия и Украйна

4259
Бойко Ноев: България не може да е мост за мир между Русия и Украйна

Не е възможен скорошен мир между Русия и Украйна. Това заяви експертът по международна сигурност и бивш военен министър Бойко Ноев пред БНТ.

"България не може да изпълни ролята или мост на посредник за мир между Запада и Русия. Това е един мост, по който руснаците да дойдат в България. Решението за войната е ключов въпрос за всички политически сили в България", подчерта Бойко Ноев. 

Украйна обяви какво ще прави с пленените руски войници, Австралия с нови санкции срещу Русия

Заловените в Украйна руски войници ще бъдат съдени в Украйна или ще бъдат използвани за разменна монета в случаи на замени на военоплен...

Не може да стоим разкрачени на Владимир Путин и Русия, не може да градим мостове, а да започнем разграждането на базата на путинизма, категоричен бе Ноев. И предупреди, че ако българското общество не преосмисли всичко това ни очакват много тежки години занапред. 

Според него всеки отказ за помощ за Украйна е колаборация или сътрудничество с агресора. Ноев не приема колебливата позиция на България и душевните драми на премиера Кирил Петков. Играта с МиГ-овете била неудачна пропагандна история, каза Ноев и призова да се помогне на Украйна. 

По думите му връщането на украинските бежанци по домовете няма скоро да се случи, защото от другата страна стои агресор, който не иска украинският народ да бъде част от демократична Европа. Владимир Путин е изпаднал в дълбока изолация и е изгубил акъла си диктатор. Това е безсилие на руската армия - с безразборните бомбардировки е престъпление срещу човечеството и ще бъде съден, коментира Бойко Ноев. 

Това, което вижда Бойко Ноев, е путинизмът в действие - светът вече няма да бъде същият. Светът ще претърпи една дълбока трансформация и Путин няма да бъде играчът, който е бил досега. Светът готви депутинизация, посочи Ноев и добави, че депутинизацията ще има много сериозни отражения. 

ЕС готви нови санкции срещу Русия

Утре се очаква финализирането и одобряването на новите санкции на ЕС срещу Русия на ниво постоянни представителства на държавите от ЕС ...

Ноев посочи, че България продължава да няма национална политика за войната в Украйна, а партиите заемат крайно противоположни позиции. Разделеността на българското общество е опасността за нашата страна, изтъкна Бойко Ноев. 

Ние си затваряме очите, когато Русия си е разигравала коня у нас. Ние отказваме да се приведат в действие плановете на НАТО, защото ни е страх някои нещо да си помисли, смята Ноев. 

Според него президентът на Украйна Володимир Зеленски е в много тежко положение - борба на стратегически комуникации със света. Това, което можем да направим, е борбата срещу путинизма в световен мащаб. Изходът от войната е толкова далечна перспектива, но Русия няма да се изтегли. Русия и Путин ще искат нещо голямо да получи, ще търсят нови териториални придобивки, които няма да бъдат обявени веднага, каза още Ноев. 

Още: Шизофашизъм: Философът Михаил Епщайн за произхода на руската агресивност

Шизофашизъм: Философът Михаил Епщайн за произхода на руската агресивност

Според официални руски социологически проучвания по-голямата част от руснаците (68%) подкрепят така наречената "специална операция", ко...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кирил Петков: Пеевски не би посмял да ми каже тези неща, ако бяхме без охрана (ВИДЕО)

Хореограф се закле като депутат от ГЕРБ в последния ден на парламента

Вицепрезидентът: Отстраняването на Росен Желязков е странно

"Петков ще скимти пред вратата в Банкя": Пеевски обяви, че в сърцето на Борисов има място за всички

Кирил Петков: Борисов има голям врат - Пеевски виси на него и го задушава (ВИДЕО)

Бивш военен министър обясни защо правителството промени договора за F-16 и какво следва

ЦИК отказа участието на "Атака" на изборите, ето защо

ИТН: Христо Иванов е родител 1 и 2 на Конституцията и се роди "То" (ВИДЕО)

Борисов за ПП-ДБ: Всичко е загубено в отношенията ни (ВИДЕО)

Надежда Йорданова с ясен знак, че ПП-ДБ могат да са в опозиция след изборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика