Бойко Рашков: Казах на Вежди Рашидов, че не е за шеф на парламента, той е творец

4925
Бойко Рашков: Казах на Вежди Рашидов, че не е за шеф на парламента, той е творец
Снимка: БГНЕС

Купеният вот на тези избори беше много над това, което ние очаквахме, защото изглежда не са давани съответни указания на службите на МВР да си изпълняват задълженията по закона. Това заяви в студиото на „Лице в лице“ по БТВ бившият вътрешен министър Бойко Рашков.

Лично съм казвал на Вежди Рашидов, че не е за там, той е творец. Казвал съм му, че обществото би имал полза от него като творец не като народен представител, заяви още Рашков. Той обясни, че „Продължаваме промяната“ са се заканили, че могат да поискат оставката на Вежди Рашидов  заради отказана среща в парламента със сдружението БОЕЦ, които са искали да предадат материали, които касаят новоназначената като главен секретар на Народното събрание. „Искаше се той да приеме тези материали и да изслуша тези хора, той не реагира по никакъв начин“, заяви още Рашков.

"Бойко Рашков превърна МВР в квартална кръчма" (ВИДЕО)

"Каквото и да направи г-н Демерджиев в МВР, ще е успех след управлението на Рашков в МВР... Бойко Рашков превърна МВР в квартална кръчм...

Припомняме, че по-рано днес депутатът от "Продължаваме промяната" Иво Атанасов заяви, че ще предложи на парламентарната да поискат оставката на председателя на Народното събрание Вежди Рашидов, ако е назначил Стефана Караславова за главен секретар на парламента.

По повод смените в полицията той уточни, че още когато е бил вътрешен министър е възложил на инспектората и на ГД „Национална полиция“ да извършат проверки във всички районни в София. "Една от причините беше, че СДВР е с резултати под средните за страната. Ние, като ръководство, не можехме да гледаме така безучастно. Няколко пъти обърнахме внимание на директора на СДВР и на районните полицейски началници и нямаше подобрение", обясни бившият вътрешен министър.

Той допълни, че уволненията на шефове на РПУ-та в София не са резки движения. „Причината - от докладите на проверяващите е ясно, че те са нарушавали включително финансовата дисциплина, във връзка с изплащането на извънреден труд на полицейските служители. И ред други нарушения, които дават основание да се замисли трябва ли да се запази същия състав в тези районни управления“, каза още Рашков.

Попитан за ареста на Борисов, който впоследствие беше обявен за незаконен, Рашков обясни, че никой не е недосегаем. "Борисов не е свещена крава. Той не е недосегаем от закона. Ако е вярно това, което чух от колегата Демерджиев тези дни, че по отношение на Борисов има много данни, това означава, че в МВР продължава да се работи активно. Нека да не бързаме и да акцентираме само на това, че съдът каза, че арестът е незаконен", категоричен е Рашков като припомни, че МВР оспорва на първа инстанция решението на съда.

Рашков: Можем да осигурим онова, което всеки българин очаква и го доказахме

Мрачните прогноза за изборите са доста пресилени. Предизборният политически сезон ще протече нормално. Не споделям мнението, че едва ли...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика