Борисов: България ще има изключителен приятел в лицето на Жан-Клод Юнкер

24711
Борисов: България ще има изключителен приятел в лицето на Жан-Клод Юнкер
Снимка: БГНЕС

България ще има изключителен приятел в лицето на Жан-Клод Юнкер, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Дъблин, по повод кандидатурата на Жан-Клод Юнкер за председател на Европейската комисия, издигната от Европейската Народна Партия.

"Той е един добър приятел на България, идвал е в България, винаги е подкрепял България за еврозоната и за финансовата ни дисциплина. Той е човек с много опит още от историята на създаването на Европейския съюз. Невероятно подготвен човек, в същото време е над 27 - 28 години премиер на Люксембург. Но той познава България перфектно, познава и много от нашите евродепутати. Считам, че ако той е новият шеф на Европейската комисия, в негово лице България ще има изключителен приятел", каза Бойко Борисов, цитиран от Фокус.

И Жан-Клод Юнкер наруши протокола, за да прегърне с Борисов

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов беше първият международен политик, който поздрави Жан-Клод Юнкер при избирането му за кандидат н...

"Видяхте, че на нашата групова снимка дойде и комисарят Хаан и много от комисарите, които имат водеща роля в момента в Европейската комисия", каза Бойко Борисов. По отношение на приоритетите на ЕНП, той посочи - инфраструктурата, растежа, работните места, борбата с безработица на базата на икономическия растеж, на базата на повече работа, една социална Европа на базата на нови технологии, повече производство и естествено - повече пари, които да се разпределят в бюджетите до по-социалнослабите групи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика