Борисов даде 10-дневен срок за сертифициране на камерите по пътищата

2565
Борисов даде 10-дневен срок за сертифициране на камерите по пътищата
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов даде 10-дневен срок за сертифициране на камерите по пътищата. Това заяви той пред журналисти в Пловдив, предаде „Фокус”.

Работи се активно по промените в Закона за движението по пътищата, наредбата за наркотичните вещества също е готова, изпратена е до прокуратурата, откъдето до петък трябва да дадат становище.

Борисов свика на извънредно заседание част от министрите

Премиерът Бойко Борисов свика на извънредно заседание част от министрите във връзка с пътнотранспортните произшествия и качеството на х...

Премиерът се надява в 15-дневен срок да се изчистят всички неуредици в Закона за движението по пътищата и да бъдат приети поправките в Народното събрание, „за да не се шиканира целия процес после и да се дава възможност да се нарушава закона по безобразен начин”.

Според премиера не е необходимо да бъдат поставяни табели по пътя там, където има камери и да се предупреждават шофьорите. Целта е да се спазват знаците по целия път, а не да се намалява скоростта при предупреждение за камера, а после отново да се шофира с бързо.

Да, в Германия са без камери, но те са известни със своята дисциплина”, подчерта Бойко Борисов. Според него, добре е година или две у нас цялото общество да поведе битка с този проблем, тъй като всеки има близък, който е починал в катастрофа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика