Борисов: ДАНС и МВР да се разформироват и да ги сменят разследващите журналисти

36076
Борисов: ДАНС и МВР да се разформироват и да ги сменят разследващите журналисти
Снимка: БГНЕС

ДАНС и МВР трябва да се разформироват и на тяхно място да се поканят всички разследващи журналисти. Защо взимат заплати, след като медиите от сутрин до вечер пускат? Въпреки, че и те не са прави - трябваше да пуснат кои купуват гласове, за да го предотвратят. Как може журналистите да филмират престъпленията, а ДАНС, дето получават по 3000 и кусур лв. заплати, да нямат нито една проведена операция? Това попита Бойко Борисов на пресконференция на ГЕРБ по отношение на сигналите за изборни нарушения и купуване на гласове.

"Журналистите надиграха ДАНС повече отколкото ние БСП. Надявам се все пак, че са работили и в следващите дни ще научим какво са работили виновниците и това няма да се допусне повече. Такова купуване никога не е имало", допълни той.

"Да платиш смешни клипове и да ги въртиш един месец по телевизиите не значи че правиш кампания. Ние сме обиколили всички градове и села - това е кампания. Отчели сме си грешките и е безспорен фактът, че в най-големите градове ГЕРБ побеждава категорично", заяви Борисов по повод обвиненията към ГЕРБ, че не са провели кампания.

"В чужбина БСП е пета сила! Става безпощадно ясно, че Станишев и БСП прогониха българите от България и 40% от тях искат ГЕРБ да се върнат обратно", допълни Борисов.

"Огромни пари се изсипаха в тази кампания с изключение на ГЕРБ", заяви Борисов. Той поздрави Реформаторския блок, които по думите му са били подложени на огромен натиск - "размазвани от сутрин до вечер със социология".

Борисов засегна и въпроса за социологическите проучвания.

"Ако медиите държат на своята чест, когато каниш Кольо Колев от "Медиана", да кажеш как непозналият нито един резултат в последните 5 години ще ви говори как БСП ще стане първа сила. Кънчо и Андрейчо също дадоха най-силен резултат на БСП - тези, които с червени бузки обясняваха как ГЕРБ си е заминал", заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ отново призова за оставката на правителството.

"Би трябвало вече да са си подали оставката. Не си представям Орешарски да иде на работа днес. Той е нелегитимен, няма морално право да влиза в тази сграда.

С какви очи Мишо Михов ще се качи на трибуната, когато не е спечелил никога избор? А Мая и в Кюстендил я бихме! С кои очи Сидеров ще подкрепи това правителство, като едвам не може да мине 2 -3%. Нормално ли е това?

Какво трябва да се случи, за да признаете, че не сте за тези места, че сте седнали на чужди места", обърна се Борисов към управляващите.

"Искам да отправя към Господа молба Станишев още дълго да е председател на БСП. Да ни е жив и здрав. Докато си на този пост, Серж, аз съм спокоен за ГЕРБ", заяви Борисов по отношение на представянето на БСП.

"Честно е обаче след този погром срещу "Атака" Волен Сидеров да напусне парламента и да спре да дава подкрепа на БСП и ДПС. Честно е Станишев да подаде оставка и да спре да досъсипва държавата", допълни той.

Борисов заяви, че въпросите за сближаване на ГЕРБ и ДПС са въпроси от лошо възпитание.

"Ако искахме коалиция с ДПС, ние и сега щяхме да сме в коалиция и щяхме да управляваме. ДПС да помисли за себе си - всеки ден, крепейки БСП във властта, тя полита заедно с нея в пропастта", заяви той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика