Борисов доволен от предложението на Кунева за шеф на ДАНС

18387
Борисов доволен от предложението на Кунева за шеф на ДАНС
Снимка: БГНЕС

Г-жа Меглена Кунева ми направи добро предложение за председател на ДАНС от името на Реформаторския блок. Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов, след представянето на книгата на председателя на фондация „Конрад Аденауер“ д-р Ханс-Герт Пьотеринг, предаде Агенция "Фокус".

На въпрос дали Реформаторския блок преяжда с власт, министър-председателят Бойко Борисов отговори с шеговит тон: „Имам един порок, много обичам да ям. Сега постя от две седмици и е ужас. Нощ не виждам като съм гладен, но ние с РБ имаме ясно отношения. Там, където партиите имат добри кадри, не ги броя дали са повече или по-малко министри. Нямаме формула с коефициенти колко трябва да получат за своите 8-9%. Имат ли добри кадри, назначаваме. Не считам, че трябва да се използват такива термини като „преяли", „изчегъртали", „извили". Виждате европейците как са постигнали този крепък мир толкова години".

Цветанов: Има по-подходящи хора от Бакалов за шеф на ДАНС

Кандидатът за шеф на ДАНС със сигурност ще бъде достоен и професионалист. Това каза заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветан...

Относно поетия външен дълг Бойко Борисов коментира, че една седмица са убеждавахме всички, че това е стар дълг. „Мина опорната точка, че ние сме го взели дълга. Стана ясно на кой е", посочи Борисов.

„Ценя много мнението на г-н Атанасов. Единственото, в което се разминаваме по принцип е, че тъй като за тях е по-лесно да говорят, защото не носят пряката отговорност, аз обичам нещата да се случват по-бавно с по-малко сътресения. Оставките и на Лазаров, и на Писанчев бяха на моето бюро. Всички знаеха, че с Писанчев на 20 март се бяхме разбрали да си подаде оставката, за да минат срещите с ФБР. Нищо не налагаше да се влиза в този катаклизъм. Не знам кой ги подучи така да избързат, но да се надяваме, че е случайно, плод на емоции и всичко останало", каза още Бойко Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика