Борисов: Обещанията на Станишев за нови работни места са грозен популизъм

15363
Борисов: Обещанията на Станишев за нови работни места са грозен популизъм

С пореден коментар към политическия си опонент Сергей Станишев се изяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във все по-предпочитаното от него средство за комуникация Facebook.

„Искам да напомня на г-н Станишев, който за пореден път нагло лъже и обвинява, какви са фактите и данните. Според ЕВРОСТАТ в момента безработицата в страната е над 13,2%, а при нас беше около 12% и то при най-тежката финансово-икономическа криза в света. Къде са ви, г-н Станишев, новите 250 000 работни места, които обещахте на хората? Това беше грозен предизборен популизъм и без капка свян излъгахте толкова много българи”.

Борисов: Цветанов и аз няма да водим листата за евроизборите

Нито аз, нито Цветанов ще водим листата за евроизборите. Това е написал лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа Ф...

Според статуса на Борисов най-притеснителни са данните за безработицата у нас. „Вижте само последните дни какво се случва с масовото съкращение на работници. От „Бургаски корабостроителници” 150 съкратени, от "Електроди"- Ихтиман над 200 уволнени, в Търговище от "ЕнерСис" над 400 работници съкратени, в "Ремотекс – Раднево” работниците продължават да са без заплати. Тютюнопроизводителите все още не са си получили парите. В същото време се увеличава значително и младежката безработица - 28,8% при средноевропейски нива 23%”, пише бившият премиер.

По думите му Сергей Станишев „продължава да сипе лъжи”, като твърди, че и в България над 100 000 фирми били фалирали.

„Ако поне малко можете да смятате, г-н Станишев, отворете си очите и вижте какво ви казват данните – според Националния статистически институт (НСИ) средногодишният брой на активните предприятия за 2008 г. е 323 хиляди. Същият брой за 2012 година е вече нараснал на 380 хиляди. Това означава, че по време на нашето управление не само че няма намаляване, а са увеличени активните предприятия. Според други данни, тези на "Кофас" - броят на фалитите в България през 2012 година е общо 1 339 фирми. Безумно е на тези данни да лъжете така безочливо. Но пак казвам, още по-страшно е, че се опитвате да замажете провала си с клевети, вместо да прогледнете реално на страшната ситуация с безработицата в момента и не вземете мерки веднага”, завършва Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика