Борисов: Подкрепяме всяко решение, гарантиращо отбранителната ни сигурност

2148
Борисов: Подкрепяме всяко решение, гарантиращо отбранителната ни сигурност
Снимка: Ивайло Илиев/Actualno.com

Ако правителството поиска на територията на България да дойдат натовски войници, самолети, кораби, по плана на НАТО, ние ще ги подкрепим. Само мощната отбрана на всички като един ще спрат агресията. Това каза бившият премиер Бойко Борисов, който се включи на живо в профила си във Facebook. Той събра депутатите от ГЕРБ, за да коментира кризата с Русия и доставките на газ.  

"Убедени сме, че ако се допусне конфликт, ще понесем тежки загуби. Ние подкрепяме всичко, което е разписано за България по плановете на НАТО. Това не е наша агресия, това е отбранителен план, за да се обуздае евентуална агресия", заяви още Борисов.

ГЕРБ иска извънредно заседание на парламента заради напрежението НАТО-Русия

ГЕРБ внася 59 подписа в Народното събрание, за да заседава парламентът извънредно заради напрежението по оста НАТО-Русия. Това каза на ...

Експремиерът припомни, че днес има извънредно заседание на Министерския съвет, но "не знам какво ще мислят и гледат". "Един премиер е информиран от службите преди това и не чака да му казват какво трябва да прави или не", каза още той.

"Ние трябва да сме изключително решителни и да подкрепим всяко решение, което подкрепя нашите отбранителни способности. Съгласно плановете на НАТО трябва да изпълним нашите договорености и да не дадем шанс България да се третира като страна, която се колебае. Трябва да бъдем максимално решителни. И тук не става въпрос за отношенията ни с Русия", каза Борисов.

Той критикува външния ни министър, че не показва активна дипломатическа дейност, която в момента е изключително необходима. Борисов напомни, че Теодора Генчовска не е присъсътвала лично на Съвета по външна политика на ЕС, а е изпратила свой заместник.

Борисов за исканията на Русия: Реакцията на управляващите е скандална

Вече повече от 3 часа българският президент, министърът на отбраната и външният министър мълчат оглушително. Подобно поведение на управ...

Борисов се учуди на твърденията, че „Русия ще ни спре кранчетата“. „Тя няма интерес да бомбардира този поток. Ние отремонтирахме старите тръби. Имаме чудесна газопроводна система“, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

По думите на бившия премиер е очевидно и, че енергийният министър е некомпетентен.

"Когато Русия взе решение да заобиколи Украйна, ние не го допуснахме и се отказахме от 60 млрд. куб. м газ транзит през България. Тя стоя най-твърдо, най-европейски, най-натовски в целия регион. Тогава се пропукаха натовска Турция и натовска Гърция, колкото и да не им е приятно да го признават. И се взе решение през гръцки поток да се заобиколи България. И всичката тази газ мина през Турция. Ние едва успяхме да договорим 15 млрд., но България остана на транзитната карта, за което получаваме стотици милиони от транзит. Тези национални предатели бяха яростни критици, че 100% собственост на българската държава ще прибират транзитни такси. Ние не го допуснахме това и стотиците милиони на година влизат в България", подчерта Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика