Борисов се скара на журналистите, че се "гаврят" с Мутафчийски

8010
Борисов се скара на журналистите, че се "гаврят" с Мутафчийски
Снимка: Правителствена пресслужба

Щабът не е разформирован, от две седмици ме умоляват да спрат да се гаврят някои от журналистите с тях. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на брифинг в Министерски съвет, където се появи заедно с председателя на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

"Както виждате генералът си е жив и здрав. Изобщо нямаше да развалям на хората празничното настроение, ако не сезирах поредния умисъл. Щабът никога не е разформирован. Щабът работи по следни начин - избран в зависимост от ситуацията, която ежедневието предполага да имаме най-бързите действия. Голяма болница, най-голямата болница, РЗИ-ата, Гранична полиция, Външно министерство. Щабът е доста голям.

Нинова: Борисов употреби ген. Мутафчийски да му свърши черната работа

Борисов употреби генерал Мутафчийски да му свърши черната работа, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, предадоха от пресцентъра на пар...

Днес правителството и щабът се събира на съвещание, стана ясно от коментара на министър-председателя. Най-добрият му приятел му писал "убихте генерала". Като чел коментарите за Мутафчийски му се обадил да го пита жив и здрав ли е.

Голяма радост била в щаба като разбрали, че вече няма да дават брифинги. Само генерал Мутафчийски останал при него в кабинета, другите избягали, не искали да пият даже и кафе да не би Борисов да размисли.

Част от щаба всяка сутрин се явява в лицето на нейния председател, информират и задават въпроси. Забележете всяка сутрин в 7.00 ч. щабът първо се среща с мен. Всяко нещо се обсъжда по стотици пъти, докато не се намери пълен консенсус. Едва тогава те слизат и обявяват това, което е решено.

Самият щаб има по дадени теми разногласия. Едва тогава здравният министър или съответният министър дава своята заповед", каза още Борисов. Става въпрос доколко да бъдат разхлабени мерките.

Короната е някъде във въздуха, предупреди още премиерът. Трябва да се пазим, за да започнем да живеем по-нормално, според него. А иначе с вируса ще трябва да свикнем да живеем, по думите му.

Борисовата щедрост – стабилна, колкото стабилно му стои маската

Ама как да не дава държавата безвъзмездно пари? "60 на 40" какво е? 173 млн. лева безвъзмездно грант за микрофирми. Така премиерът Бойк...

Каква карантина карате в София, попита Бойко Борисов, отчитайки, че у нас са най-леките мерки, а във Франция чакат да получат съобщение кога да излязат и извънредното положение е удължено до 23 юли.

Реорганизацията на индустрията си е моя заслуга, похвали се още той. Най-добрите специалисти назначил Борисов. Назначил и опозиционен съвет.

Успехът щял да е за всички, провалът щял да е само негов, заяви в заключение Борисов.

Мутафчийски на свой ред посочи, че решението са спрените извънредно излъчвани брифинги е, че според много от хората начинът на оповестяване е контрапродуктивен и насажда страх.

Молбата беше лично наша. Ние искахме дори да бъде само с прессъобщения, а задаването на въпроси да става чрез ресорните министерства. По думите му щабът не спира да работи, в момента там се обсъждат стратегии за всяка сфера след отпускането на мерките.

Ало, диванната армия! Как сме?

Ало, диванната армия! Как сме? Седим ли си? Седим си. Браво. Здраве желаем. Ето ви един призив от мен и от още двама армейци, с които д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика