Нов починал лекар от коронавирус у нас, ето колко са новите случаи

6919
Нов починал лекар от коронавирус у нас, ето колко са новите случаи
Снимка: Министерски съвет

Общият брой на заразените с коронавируса у нас вече е 1611 души. Нови 23 случая на COVID-19 са установени за денонощието - от 982 проби (общо 48 618 изследвания от началото на епидемията или 6945 изследвани на 1 000 000 души). Това съобщи доц. Димо Димов, секретар на Националния оперативен щаб по време на редовния сутрешен брифинг, който от вчера е в нов формат.

За предишното денонощие бяха изследвани 1126 проби, т.е. сега са 144 по-малко. Тогава бяха потвърдени 47 болни от COVID-19.

Спират брифингите с ген. Мутафчийски, имало много критика

"Убеждението е, че българското общество е достатъчно информирано за всички особености около коронавиуса. И все по-често започват да се ...

Води Видин с 8, като там има и 2 деца - на 10 и 11 болни., следван от София с 6. В "Пирогов" има двама нови заразени - лекар и административен медицински персонал. Има и нови 23 излекувани т.е. общо вече са 308.

През последните 24 часа са починали четирима души. Сред тях е и починал лекар от спешното отделение на Александровска болница.

Починалият лекар е бил диагностициран с коронавирусна инфекция, след което е изписан с отрицателни резултати. Към момента на приемането снощи е бил изключително тежко състояние и скоро след това е починал. Повече подробности ще бъдат дадени в рамките на настоящия ден, каза доц. Димов.

От новозаразените 10 са хоспитализирани, като 9 са активните области в страната.

Веднага след брифинга до доц. Димов седнаха премиерът Борисов и председателят на НОЩ ген. Венцислав Мутафчийски. Без дори да поздрави, Борисов взе думата, упреквайте аудиторията и журналистите за коментарите относно спрените брифинги на щаба.

САЩ ще тестват 14 ваксини срещу коронавируса

Администрацията на президента на САЩ ще тества 14 потенциални ваксини срещу коронавируса като част от проекта „Операция свръхзвук...

"Както виждате, генералът е жив и здрав. Изобщо нямаше да развалям на хората празничното настроение, ако не съзираха поредния умисъл. Щабът не е разформирован. Тая лъжа вече ми дойде до тука", заяви гневно премиерът.

"Две седмици щабът ме умолява да спрат да се гаврят с тях. Хората се преумориха, имат и планови операции, имат и друга работа", заяви още Борисов.

Броят на заразените с коронавирус в света се е увеличил с близо 92 000 за денонощие, сочат данни на Световната здравна организация (СЗО).

Според тях най-много регистрирани с Covid-19 има в Съединените щати, следвани от Испания, Италия, Великобритания, Германия, Франция, Русия, Турция, Иран и Китай.

От понеделник в Италия вече ще бъдат разрешени разходките в парковете и посещенията при роднини. Възобновява се работата и на магазините, но остава задължението за носене на предпазни маски и спазване на социална дистанция. Новите случаи на заразени и починали намаляват, въпреки, че вчера страната прибави в черната хроника и 282 смъртни случая от последните месеци на хора, които не са били хоспитализирани.

В Англия: Обсъжда се в обществения транспорт да се мери температурата

Пътуващите с обществен транспорт ще трябва да мерят температурата си, преди да напуснат дома си. Това е сред някои от предложенията кои...

Най-силно засегнати от пандемията остават Съединените щати, където общият брой на потвърдените случаи надвишава 1 милион и 100 хиляди. Това сочат данните на университета „Джонс Хопкинс“, според които починалите от Covid-19 са над 66 хиляди, от които 299 са смъртните случаи, регистрирани за последното денонощие в щат Ню Йорк.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Коронавирусът в България: В 20 области няма нови случаи

Чрез мобилно приложение вече научаваме в коя аптека има дадено лекарство

Проф. Ива Христова: Грипът доминира над ковид

Ръст в броя на новите случаи на Ковид у нас за денонощие

Ин витро процедурите в България: Проблеми и решения (ВИДЕО)

България приема около 50 хил. медицински туристи годишно

Коронавирусът отключва заболяване при един от петима души

Забраняват създаването на нови болници до гласуване на новата здравна карта на България

Сблъсъци: Работещи в детското и училищното здравеопазване в София протестират (СНИМКИ)

Болница в Пловдив спечели дело срещу НЗОК

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com