X
 
 

Борисов в искова молба срещу Нинова: Който ме обижда, обижда целия български народ

7167 52
photo of Борисов в искова молба срещу Нинова: Който ме обижда, обижда целия български народ
Снимка: БГНЕС
Който обижда министър-председателя, обижда една нация, един народ и една държава. Това пише в исковата молба на Бойко Борисов срещу Корнелия Нинова по делото, което той води за обида и клевета срещу лидера на БСП.Искът е за 26 000 лева със законна лихва от 23.03. 2017 г. 

"Аз съм посветил моя житейски път и политическа кариера в служба за благото на българсия народ", започва исковата си молба Борисов, който на цели пет страници подробно описва своя живот като професионалист и политик, съобщава epicenter.bg.

Бойко вече видя в себе си целия български народ...

В искова молба срещу Корнелия Нинова, по дело, което води за обида и клевета срещу нея, нашият премиер е написал епично изречение: той ...

Той разказва за работата си в МВР, за получeните генералски звания. "Изключителните ми професионални усилия, които положих, повдигнаха авторитета на българската полиция...

"Дейността ми като Главен секретар е известна в САЩ, Руската федерация, Кралство Испания, Кралство Великобритания, Белгия, Австрия, Франция, Германия, Холандия и в Централата на Европол в Румъния...

На 19.09.2005 г. след конфликт с вътрешния министър Румен Петков, който практически ми пречеше да реализирам амбициозната програма за максимална борба с престъпния свят, напуснах структурите на МВР", пише Борисов.

В текста на молбата присъстват и столичното метро,околовръстното на София, детски градини и др., които карат Борисов да заяви: "Работата ми като кмет ме удовлетворяваше изключително много, тъй като бях полезен на град София с конкретно изпълнени инфраструктурни проекти".

Борисов обяснява още, че е подал "оставка като министър-председател на 21 февруари 2013 г. , защото "не желаех да участвам в управление, в което провокатори полицаи биеха хора".

Борисов в искова молба срещу Нинова: Който ме обижда, обижда целия български народ

Който обижда министър-председателя, обижда една нация, един народ и една държава. Това пише в исковата молба на Бойко Борисов срещу Кор...

"Моето политическо и професионално верую и като министър-председател беше да служа честно, отговорно и професионално на българските граждани", подчертава Борисов.

И продължава: "В политическата си кариера съм срещал много идеологически и политически противници. Това е естествено, когато се управлява демократична държава. Много болезнено обаче е, че някои от тях вместо с политически аргументи и идеологически принципи си служат в политическите спорове с обиди и клевети. Това за мен е мъчително, защото аз и в съкровените си чувства и разбирания съм се посветил на българския народ...

Степента на болезненост се увеличава, ако тези обиди са изречени от политически опоненти по време на предизборна кампания...Принципът, че обиждайки екс министър-председател, се обижда една нация, един народ и една държава, не се изповядва от председателя на БСП Корнелия Нинова", заявява Борисов.

В молбата се обяснява, че: "На 23.03.2017 г. в сутрешния блок на Нова телевизия "Здравей България" ответницата Корнелия Нинова в разговор с водещите на предаването Ани Цолова и Виктор Николаев в агресивен и безпардонен стил изказа сериозни позорящи ме твърдения, които дълбоко засягат честта и достойнството ми...

Изявлението на ответницата гласи следното: "Това нещо се случи в Хасково, където Елена Йончева е водач. Извиках Елена на сцената и казах - ето го лицето на смелостта и демокрацията, която се осмели да каже на Бойко Борисов "Ти си крадец". И той я наказа. Пусна смс да бъде уволнен Иван Гарелов".

Депутат от ГЕРБ оправда със стрес думи на Борисов, че има сеизмичен риск за АЕЦ "Белене"

Да не се харчат повече пари, да няма държавни гаранции – това са част от условията на държавата да продължи проекта "Белене". Изх...

"Твърденията на ответницата Нинова, които унизиха моята чест, е че тя ги разпространи в едно от най-гледаните телевизионни предавания само два дни преди парламентарните избори на 26.03.2017г...

Посоченото нагло и позорящо твърдение, разпространено от Нинова, на 23.03.2017 г. е особено опасно, защото тя желае да ме представи като престъпник, само два дни преди провеждането на изборите ...

С посоченото оклеветянаве г-жа Нинова не се задоволява, тъй като в същото предаване по Нова телевизия тя продължава да ме опозорява... и да разсъждава: "Този човек си е хвърлил работата в МВР, за да остане член на БКП. Аз не съм била член на БКП. Тези, които са били тогава там, обвиняват тези, които не сме били"...

Клеветническото твърдение "Крадецът вика дръжте крадеца" се отнася именно за мен, тъй като то е изречено след показването на видеозапис с мое изказване. Същевременно макар и смисълът на изказването да не съдържа директно обвинение, че съм крадец, самото използване на подобно сравнение, сочещо престъпление, силно уронва моята чест и достойнство", обяснява Борисов. 

Борисов твърди, че Нинова е продължила да го опозорява като е използвала "като коментар метафората "Крадецът вика дръжте крадеца".

Google стартира безплатни обучения в България

Google стартира национално турне, за да помогне местния бизнес да се възползва от предимствата и възможностите, които предоставя светът...

"Неверните твърдения, изречени от Нинова, ме засегнаха дълбоко, предизвикаха нравствени страдания, защото накърняват честта и достойнството ми в изключителна степен, авторитета, който съм градил дълги години, не само пред българската общественост, но и пред европейските ми партньори. Г-жа Нинова посегна на най-съкровените ми чувства на българин и християнин, засегна авторитета и на българската държава", пише Борисов.

"Почувствах се изключително омерзен от поведението на своя политически опонент, с който винаги съм водил честна и коректна политическа битка", обяснява Борисов причините, заради които иска обезщетение.

"Ужасяващите обиди станаха достояние на много граждани, почувствах се изключително засегнат и омерзен от поведението на своя политически опонент. Причинените ми морални вреди обуславят и претенцията за заплащане на обезщетение на основание чл. 45 ЗЗД в размер на 26 000 лева заедно със законната лихва от деня на увреждането 23.03. 2017г.", завършва исковата молба на премиера срещу лидера на опозицията.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

52 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 20 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Тиква-тъпанар!
 • Анонимен 20.1 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Суз, бе, простак!!!
  : 1 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Бай Михай 19 Бай Михай преди 8 месеца Профил на трол?
  Колеги дайте координати къде мога да се запиша и аз към някоя "ПР" агенцийка, намира ми се свободно време от време на време, та да изкарвам и аз нещо допълнително. Благодаря предварително.
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 18 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Курни Нинова от Крушовица я гони як климактериум, нали е вече на 49 години, тресат я топли и студени вълни денонощно
 • Анонимен 18.1 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  А на майка ти мушмулата кой я оножда ?
  : 1 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 17 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Курни Нинова окончателно ще довърши компартията БСП. СерГейчо Станишев я срина наполовина, но сега Курето ще й види сметката чрез самата себе си. Краднелия Импексова Нинова с нейните кражби и присвоявания падна в очите на българската нация. Радостното е, че заедно с нея се сгромолясва в небитието и стогодишната скапана партия на убийци и крадци БКП/БСП. Ха дано! След Пръднелия Нинова- жадуван от б виж още ›› ългарската нация край на БСП, както руснаците много предвидливо забраниха тяхната престъпна КПСС! И след година в България да се появи истинска социалистическа партия, без децата и внуците на жестоката бивша разгулна тодорживкова комунистическа номенклатура!
 • Анонимен 17.1 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Циклопе, ТЪП си като тъпан !
  : 2 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 16 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Не може най-корумпираната партия БСП/БКП да се изявява претенциозно като боркиня срещу корупцията. Всички големци от БСП окрадоха държавата след падането на комунизма и днес са мастити богаташи и новокапиталисти. Крясъците им за защита на бедните и несретните(мързеливци) не заблуждават никого. Да си видят вожда Корнелия Нинова как е забогатяла неимоверно чрез приватизацията с помощта на СДС и кост виж още ›› овистите, най-вече Йордан Соколов. Ако Нинова е символ на борба с корупцията и промяната към добро, то Земята е плоска и не се върти около слънцето. Лъжкиня и крадла не може да е символ на безкористност и солидарност!!!!
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 15 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Основна опорна точка на Червените Помияри е, че ГЕРБ драпали за власт! Човек като Борисов , който два пъти е подавал оставка , е доказал, че властта не му е самоцел, и ако не го изберат , не му пука да е извън властта ! Единствено Позитанските мародери смятат властта за средство за фалиране на държавата за сметка на партийната им каса !
 • Анонимен 15.1 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Корнелия Нинова от Крушовица е напуснала селото и станала гражданка(за съжаление дори столичанка). За зла участ "селското" държи и не пуска манталитета на новоизлюпената гражданка от Северозападните нивя и ливади. Курни като поведение и общуване си е останала селянка- грозно напориста, невъзпитана, никакви светски маниери, злобна и алчна до припадък, гротеска на съвременен партиен лидер, виж още ›› нисък социален интелект,произтичащ от кредото й: съветско-руски социализъм и комунизъм. Курни, Курни, всъщност си едно НИЩО!
  : 5 !
 • Анонимен 15.2 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  15. Суджук, ти си заслужи баницата !
  : 1 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 14 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  ......На последните парламентарни избори българските граждани избраха отново ГЕРБ да управлява страната. Гражданите решиха, че не желаят "алтернативата", която им предлагаха Корнелия Нинова и БСП. Гражданите решиха Нинова да остане в опозиция. Благодарение на тези решения на гражданите, днес икономическата стабилност в страната е на лице, страната ни бележи стабилен икономически ръст, ч виж още ›› уждестранните инвеститори откриват нови предприятия в България, доходите се увеличават постепенно, градовете и селата се преобразяват, инфраструктурните обекти вървят в срокове, България е надежден партньор в ЕС и НАТО и българският глас се чува от всички. На тези неща ли предлага отново алтернатива БСП?
 • Анонимен 14.1 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Нинова е срам за България! Нискокултурна алчна нахалница от Северозапада!Как социалистите избраха водъчът им да бъде от най-изостаналия непрестижен край на Родината!
  : 5 !
 • Анонимен 14.2 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Богатата костова приватизаторка Корнелия Петрова Нинова няма моралното право да ръководи социална партия в България, за каквато се има БСП, правоприемница на тодорживковата БКП по съветски образ и подобие. Нинова изхвърли старите комунистически дейци от партията им и ги замени с напористи кресливи злобарски кариеристчета, готови майка си да продадат за власт и пари- Деница Златева, проф. Иво Христ виж още ›› ов Дебила, валутния контрабандист и мастит милионер Кирил Добрев, Драгомир Стойнев, Калоян Паргов, Валери Жаблянов, внука на ДС-генерал Крум Зарков, Ал Симов, Жельо Бойчев.
  : 4 !
 • Анонимен 14.3 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Богатата костова приватизаторка Корнелия Петрова Нинова няма моралното право да ръководи социална партия в България, за каквато се има БСП, правоприемница на тодорживковата БКП по съветски образ и подобие. Нинова изхвърли старите комунистически дейци от партията им и ги замени с напористи кресливи злобарски кариеристчета, готови майка си да продадат за власт и пари- Деница Златева, проф. Иво Христ виж още ›› ов Дебила, валутния контрабандист и мастит милионер Кирил Добрев, Драгомир Стойнев, Калоян Паргов, Валери Жаблянов, внука на ДС-генерал Крум Зарков, Ал Симов, Жельо Бойчев.
  : 3 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 13 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Бойко е нормален мъж и добър човек. И добър политик. Ето това вбесява лицемерните хитряги от БСП. Това вбесява и алчните изроди в България. Като тия от мафията ДПС. Като тия от мафията на Зелените. Това вбесява и пишман политиците около Корнелия Нинова и Иван Костов, освирепели за държавната софра.
 • Анонимен 13.1 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  ГЕРБ бе с най-доброто управление на България през целия 26-годишен посткомунистически преход на страната. Провалиха се прокремълските сервилни партии БСП/БКП, ДПС, Атака и НДСВ! Нашият български народ в болшинството си заживя стабилно, модерно, децата ни пътуват, учат и работят по целия свят. Дори комунистическите отрочета се устроиха в Америка и на Запад. Никой не отиде в Русия, Китай, Северна Ко виж още ›› рея, Виетнам и Куба. Детето на Нинова е в САЩ, децата на комунистическата номенклатура искат на Запад и само на Запад! Комунизмът се оказа проклятието на човечеството!
  : 6 !
 • Анонимен 13.2 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Достижение на ГЕРБ - през годината са се родили по-малко бебета в сравнение с годините на войната ! Бравос суджуци !
  : 1 !
 • Анонимен 13.3 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Достижение на ГЕРБ - през годината са се родили по-малко бебета в сравнение с годините на войната ! Бравос суджуци !
  : 1 !
 • Анонимен 13.4 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Достижение на ГЕРБ - през годината са се родили по-малко бебета в сравнение с годините на войната ! Бравос суджуци !
  : 1 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 12 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  МНОГО СА ДОБРИ РЪКОВОДИТЕЛИТЕ НА ПАРТИЯ ГЕРБ. Те изразяват своето мнение срещу ретроградните сили на комунизма в родната България и техните вождове- маститата приватизаторка и милионерка Курнелия Нинова и подопечният й богат гарнизонен о.з.офицер Гумен Гадев, наричан още Грипена или Фърчилото. Никога комунистите и социалистите от БСП няма да сторят нещо добро за държавата. Това са демонично зли, ж виж още ›› естоки и садистични хора. Вижте само Крум Зарков- защо по форумите го наричат КРЪВОЛОКА? Защото дядо му е бил инквизитор-генерал от комунистическата Държавна сигурност, душегубката на тоталитарната тодорживкова България. В мазетата на Лъвов мост са рязали кожа от живи хора, живи са ги сварявали в "банята", умирали са в страшни мъки, защото не харесвали комунягите и другарите им от СССР. Никога не посягайте към бюлетината на убийците от БСП, в която се подвизават и техните деца и внуците им. Те ще ви ограбят безжалостно и ще ви захвърлят в отчаяние и бeзпътица, както е ставало всичките пъти когато на власт е била БСП!
 • Анонимен 12.1 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Селската стрина Нина от Крушовица, Врачанско, с градското име г-жа Лъжа е обрисувана от проф. Станилов одухотворено и правдиво. Хищническа капиталистка при престъпната костова приватизация на Техноимпекс и Техноимпортекспорт изведнъж прие като верую комунистическата идея за ведущата роля на комПартията и подведущата роля на безпросветните работници и мързеливите бедни селяни. Куроанелия Петрова Ни виж още ›› нова от "синя" кукувица със снесени яйца в червеното гнездо изкласи в червена кокошка, натирила в ъгъла червените петли от "гробокопача на капитализма". Изританите в ъгъла стари гузни партийци мълчат и вероятно страдат, докато Ниновица ги разпарчетосва и разнищва докрай. Може би един ден ще благодарим на Нинова, че е унищожила престъпната партия на българските комунисти БКП, преименувала се на БСП. Нинова не си поплюва и ще срине скоро БСП безвъзвратно! Давай, Нинова! Ние българите сме с тебе! Унищожи докрай триглавата змия на комунизма у нас!!!
  : 4 !
 • Анонимен 12.2 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Циклопе, вземай си наркотика редовно !
  : 2 !
 • Анонимен 12.3 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Циклопе, ти само за КУР говориш и КУР търсиш !
  : 1 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Татяна Боруджиева 11 Татяна Боруджиева преди 8 месеца Профил на трол?
  Това, че Борисов печели трети път парламентарните избори, говори много, другари! Тази трета победа е впечатлила също всички западни демократични политици, изключая източните тоталитарни доживотни ръководители в Северна Корея, Китай, Виетнам,Куба и донякъде Русия. Българският народ- млади и стари- са преценили и са го избрали. Вие бесепарите и депесарите недоволствате и обявявате хората за мутри, виж още ›› свински черва, страхливци, дебили и прочие. Вероятно тъкмо вие сте такива. При Борисов не вървят вашите хитрини и празнословия и затова критикувате безспир! Самотни кучета ще лаят, ала керванът на България ще си върви напред в историята! Дано да е за добро към по- добро! Нашият български народ в момента вижда, че по- свястно управление от това на партия ГЕРБ няма на хоризонта. БСП, ДПС, НДСВ, ДСБ, СДС се компрометираха с престъпни приватизации, още по- престъпни реституции, кражби, заменки, лобизъм, високомерие, лъжи, нищоправене, мимикрия, метални огради около парламента, нестихващи цяла година протести срещу кукленското правителство на комунистите от БСП и ДПС начело с опозорилата се марионетка Орешарски! Няма по- предпочитан на Запад български политик от Борисов в момента, другари! Затова суверенът мъдро го избра. Затова отсега нататък Борисов ще управлява, дай боже, цял мандат от четири години!
 • Анонимен 11.1 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Позорът на Нинова като хищна капиталистка сред СДС: Между 1997 и 2005 г. Нинова е изпълнителен директор на „Техноимпекс“ АД. Тя е назначена на тази длъжност при правителството на Иван Костов. Същевременно е назначена и на поста председател на съвета на директорите на „Техноимпортекспорт“. „Техноимпекс“ и „Техноимпортекспорт“ са външнотърговски дружества, предвидени за приватизиране, като впоследс виж още ›› твие Нинова оглавява и приватизационния екип, отговарящ за първото дружество. На 28-годишна възраст Нинова участва с още 27 души в дружеството, приватизирало „Техноимпекс“. [3] Петър Жотев, министър на икономиката и енергетиката при Костов, твърди, че ПРЕМИЕРЪТ КОСТОВ ЛИЧНО МУ Е СПУСНАЛ КАНДИДАТУРАТА НА НИНОВА.
  : 2 !
 • Анонимен 11.2 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Добре ма кУУУрнелкеее...щом толкова много милееш за корупцията,върни откраднатите от теб пари от Техноимпорт- строй и Техноимпекс и влез доброволно в Сливенския затвор за да излежиш полагаемото ти наказание....иначе другото е ДЕМАГОГИЯ!!!!
  : 2 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Нагоре
missing image
Дневен хороскоп за 17 януари

Овен Това е ден, в който да потърсите нещо ново за себе си. Помислете какво не сте правили, но бихте искали да опитате и се втурнете в...

Последно в Актуално