Борисов: Въпросът за оставката на Нено Димов е коалиционен (ВИДЕО)

4804
Борисов: Въпросът за оставката на Нено Димов е коалиционен (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов потвърди, че не е бил информиран за спецакцията от тази сутрин в Министерството на акалната среда и водите (МОСВ) и в Перник. Той каза това след края на Консултативния съвет за национална сигурност при президента. „Борбата с престъпността и корупцията си има материални измерения. Прокурорите са господари на производството. Моята работа е не да бъда запознат с акциата, а да осигуря условия да проведат подобна операция и да имат свободата. Оттук нататък ще говорят прокурорите, колегите от МВР и ДАНС работеха седмици наред. Върховната касационна прокуратура е решила, сабаалем от 5 часа е започнала акцията“. Въпросът с оставката на министъра на околната среда и водите Нено Димов според премиера е коалиционен. „Ще говоря с коалиционните партньори, за тези(министри), които са назначени от ГЕРБ няма съмнение“ .

Спецчасти нахлуха в МОСВ, Гешев не уведомил Борисов за акцията

Спецчасти са влезли в Министерството на околната среда и водите (МОСВ), научи Actualno.com. По предварителна информация се правят обис...

Борисов отказа да коментира евентуалното задържане на бившия областен управител на Перник Ирена Соколова и бившата кметица на Перник Вяра Церовска. Той се ограничи да каже само „няма значение дали някой е от БСП или от ГЕРБ. Има свършена и несвършена работа.“ Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира спецакцията след съвета, като напомни, че възнамерява да внесе вот на недоверие, и че кризата с водата не е само в Перник, а се очертава като национален проблем. "На първо четене, акцията на спецпрокуратурата в Перник и в Министерството на околната среда и водите ми изглежда като опит с локални мерки да се потуши една национална криза. Защото проблемът в Перник е само един от случаите, в които има безстопанственост, безотговорност по отношение на управлението на водните ресурси. Знаете, че кризата е в цялата страна. Не чувам нищо да е направено по отношение на боклука, която е втората много важна тема, както и за чистотата на въздуха. Така че ще изчакаме, но проблемът е национален и политически - отговорността трябва да се носи на централно равнище. Оставките на ресорните министри отдавна трябваше да са факт, но нашият вот на недоверие е към правителството. Защото министрите са просто изпълнители на политическата воля на един модел на управление, който доведе до този резултат след 10 години управление на ГЕРБ. Ще подготвим много сериозно мотивите за вота и ще ги представим на колегите от другите парламентарни групи. Това ще стане другата седмица - четвъртък и петък", каза Нинова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

"Ако трябва и през почивните дни": Президентът започва срещи с всички потенциални служебни премиери (СНИМКИ)

С размяна на любезности Радев връчи третия мандат на ИТН, те върнаха празна папка (СНИМКИ и ВИДЕО)

С метафори за годежи и казарми Янаки Стоилов разкритикува партиите: Прилагат Конституцията само когато не им пречи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика