БОРКОР си отива, щяло да има друга организация за борба с корупцията

28557
БОРКОР си отива, щяло да има друга организация за борба с корупцията
Снимка: БГНЕС

Националният център за противодействие на корупцията и организираната престъпност, известен като БОРКОР, ще бъде закрит. Това потвърди лично вътрешният министър Цветлин Йовчев на брифинг след редовното заседание на правителството.

Йовчев коментира темата пред агенция ПИК, а премиерът Пламен Орешарски на практика подготви темата с намек, че "за да се дестабилизира една организация, първо трябва да е стабилна".

Заради калпави закони държавата е изпуснала 1 млрд. лева от концесии

1 млрд. лева – толкова е пропуснала държавата от дадени коцесии заради липсата на качествени закони и подзаконови актове. Това е ...

Все пак Йовчев каза, че закриването на БОРКОР не означава край на борбата с корупцията. На мястото на центъра щяла да бъде създадена нова организация.

Преди три месеца БОРКОР поиска политиците да декларират интересите на своите приятели и на интимните си партньори за по-ефективна борба с конфликта на интереси в държавата. Това не се прие от политическия елит.

Същевременно вътрешният министър каза, че изборът на Светлозар Лазаров не е политическо назначение. По-рано днес Лазаров беше "закован" като главен секретар на МВР за още пет години напред. Според Йовчев оставането на Лазаров е знак за "необходимата професионална администрация, която да не се влияе или в минимална степен да се влияе от политическите процеси".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика