БСП: Докога проблемите с управлението на отпадъци ще се прехвърлят на фирмени субекти?

1495
БСП: Докога проблемите с управлението на отпадъци ще се прехвърлят на фирмени субекти?
Снимка: БГНЕС

Политиката по управление на отпадъците е чист отпадък и то опакован в модерна опаковка на загриженост за екологията и изпълняване на евродирективи. Това каза народният представител от ПГ на "БСП за България" и член на Изпълнителното бюро на партията Манол Генов в реплика към министър Нено Димов по време на петъчния парламентарен контрол

То дойде във връзка с управлението на отпадъците и случая с изгорялата автомагистрала "Струма". "Силно се надявам да сте оценили щадящия начин, по който зададох въпросите към вас. Обаче дано не си мислите, че това е от особен респект към властта, защото - не.

След цели пет нарушения ще бъде отнето разрешително на фирма заради пожара при АМ "Струма"

Предстои РИОСВ - Перник да започне най-тежката процедура по отнемане на разрешителното на "Феникс - Дупница" ООД. Това каза министърът ...

Очаквах, както ми отговорихте, да ми отговорите подробно: дати, проверки, комисии. Вината явно се прехвърли върху фирмени субекти. Разказахте за предприетите мерки, но като практика в държавата и в управлението винаги след инцидентите някой друг е виновен, винаги има обещания с изсипани милиони. В случая 1,8 млн. лв. от Пътната агенция.

Не очаквах да поемете повече осъзната отговорност по този случай, защото той е доста скандален", обърна се Манол Генов към министъра на околната среда. "Време е Българската прокуратура, когато има такива инциденти, да насочи острието на ударите си и към държавните институции, защото тук този случай поне две ведомства трябваше да отговарят и да им бъдат предявени обвинения", заяви още Генов.

Според него всичко това доказва слабостта на държавата. Председателят на парламента Цвета Караянчева призова Манол Генов да зададе въпроса си и отбеляза, че има разделение на властите.

От своя страна министърът на околната среда Нено Димов изрази надежда, че Генов като народен представител не го съветва да не изпълнява законите. "Процедурата, по която се върви с предписанията, с налагането на влезли в сила постановленията и продължаването към отнемане на разрешението, не може да бъде произволна.

АПИ е трябвало да върне отпадъците под АМ "Струма"

Ремонтът на съоръжението на АМ „Струма” при Дупница ще струва около 1 милион и 800 хиляди лева. Това каза в интервю за bTV ...

Законът много ясно е казал: в рамките на три години - две влезнали в сила. Има едно влезнало в сила и друго, което е в съдебна фаза. Предполагам не желаете да направя предложение хората да не могат да се защитават пред съда. При всички положения това е процес и той е започнал. Този процес не може да се реши мигновено, независимо, че в някои случаи може да ни се иска", изтъкна още министърът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Въпреки трусовете: ПП-ДБ обявиха, че се явяват заедно на изборите 2 в 1

Рашков напусна комисията за "Митниците": ДПС го "захапаха" за снимките, а той обеща да ги научи да не купуват гласове

Бивш главен секретар на МВР: Стефан Димитров е ходил и на банкет на КАТ

Тристранката обсъжда утре обезщетенията при безработица

Обвинените в контрабанда са били при Петя Банкова и при Асен Василев

След бурна драма: Главчев вече е и премиер, и външен министър

„Съвместна работа с ГЕРБ и ДПС е невъзможна“: Средна Европейска Класа се отделя от ПП-ДБ

Ракетата-носител на Гешев: Да размърдаме ситуацията

Ваня Григорова се регистрира в ЦИК за предстоящите избори

Признание за постигнатото в ЕП: Елена Йончева за номинацията си от ДПС

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com