БСП иска публично изслушване на Лазаров за Лясковец

18867
БСП иска публично изслушване на Лазаров за Лясковец
Снимка: БГНЕС

В последните няколко дни се появиха множество спекулации. Редно е те да бъдат опровергани, разсеяни или потвърдени. Обществото е длъжно и трябва да знае цялата истина, затова правим предложение за открито заседание на парламентарната вътрешна комисия утре, която ще изслуша главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Това каза зам.-председателят на ПГ на Коалиция за България Атанас Мерджанов относно спецакцията в Лясковец, предаде репортер на БГНЕС.

Ние ще настояваме до пълното разплитане на случая, до най-малката развръзка на трагичната случка, при която обществото беше защитено, но трагично загина полицай, заяви Мерджанов. Той съобщи, че ще настояват за публично изслушване в парламентарната вътрешна комисия на главния секретар на МВР и прякото му излъчване по националните медии.

Настояваме за пълно изясняване на случая в Лясковец. Ще настояваме и за санкции, и за оставки, ако има нужда, каза още Меджанов. Не възразяваме и срещу предложението на ГЕРБ за парламентарна анкетна комисия, но нека първо има пълен преглед на всички действия, довели до тази тежка ситуация и едва тогава, ако се прецени, да бъде създадена тази комисия, допълни той.

Не прави добро впечатление на бивши професионалисти и хора, които са работели в службите по такъв категоричен начин да вземат позиция, тъй като те също имат принос за състоянието, в което се намират службите и МВР, изрази личното си мнение Мерджанов.

Майката на убиеца от Лясковец не го обвинява

Ако синът ми влезе в затвора, ще се обеся - аз 53 години все съм била с него. Това заяви в специално интервю за Нова телевизия майката...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика