БСП с ултиматум към ГЕРБ: До седмица да реши проблемът с шуробаджинащината

4476
БСП с ултиматум към ГЕРБ: До седмица да реши проблемът с шуробаджинащината
Снимка: БГНЕС

БСП дава една седмица на ГЕРБ за решаване на проблемите с роднинските назначения. Това заяви депутатът от БСП Таско Ерменков. Той уточни, че ако след тази седмица от партия ГЕРБ не са взели мерки, левицата е готова да излезе с данни за всички роднински назначения в страната. По този повод депутатът от БСП посочи назначения КЗК, „Булгартранзгаз“, „Булгаргаз“, Столична община.

„Госпожа Юлия Ненкова, бивш заместник-кмет на Столична община, сега председател на КЗК, е наследена от Ралица Стоянова - заместник-кмет на общината и сестра на Стоян Стоянов, началник „Правен отдел“ в КЗК. По думите на Ерменков, от другата страна е Георгица Стоянова, член на КЗК, съпруга на Владимир Маринов от „Булгартранзгаз“, началник на „Правен отдел“.

Модел "Кумгейт" действа и в "Булгартрансгаз", твърдят от БСП

Схема тип "Кумгейт" - хора с близки и роднински връзки на висши постове, има и в ръководството на "Булгартрансгаз". Това твърдят от БСП...

„Питам аз дали тази връзка не е една от причините за едно неприятно в България събитие, което се нарича процедура на ЕК срещу България по делото „Булгартранзгаз“. Когато по изискванията на тази наказателна процедура срещу нас, ЕК настоява той да бъде приватизиран, да бъде пуснат на публична продажба някъде навънка - нещо, което е чисто държавно. Всичко това започна с едно дело заведено срещу „Булгартранзгаз“ в българската Комисия за защита на конкуренцията и със становище на българската КЗК, че българското държавно предприятие „Булгартранзгаз“ е нарушило правилата, което даде основание на фирмата да ни осъжда в ЕК", коментира Ерменков.

„Дали зад тези шуробаджанашки, роднински и партийни връзки не стоят проблеми, които са свързани с приватизация и на единственото печелившо българско държавно дружество в българската енергетика“, каза още той.

„За народни представители и техните роднини в бордовете ,само ще ви спомена за връзката между Снежана Дукова, народен представител, късаща ризата си на трибуната на Народното събрание в защита на Делян Добрев и нейния син Илиян Дуков, който е член на Съвета на директорите "Булгаргаз". Само отваряме тази вратичка, за да потвърдим, че разполагаме с цялата информация“, каза Ерменков.

Депутът призова от ГЕРБ да не уволняват бременни жени, а да се държат като мъже. Ерменков, цитиран от агенция „Фокус“ заяви, че в БСП има 100-ина сигнала от всички областни и повечето общински града за подобни схеми.

ГЕРБ са сменили 40 хил. служители в държавната администрация, казва Ерменков

Натъкнахме се на факти и документи, които разкриват как при управлението на ГЕРБ е имало лавина от партийно кадруване в централната а...

"Имаме схеми за хранилки в общински и държавни предприятия. Не ги слагаме на масата, не за нещо друго. Чакаме колегите от ГЕРБ да се освестят, да се съберат тази прословута Изпълнителна комисия", каза той. Ерменков заяви, че БСП дава срок една седмица да свика комисията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com