БСП ще си сътрудничи с турската партия СНР

14076
БСП ще си сътрудничи с турската партия СНР
Снимка: БГНЕС

За тясно сътрудничество са се договорили представители на БСП и на СНР – Народо-републиканската партия в Турция. Това съобщи Назми Мюмюн, член на Националния съвет на БСП и ръководител на групата за работа с изселническите организации и СНР в Турция. Той се завърна от четиридневна визита в Истанбул и Анкара.

Първата среща е била с Халит Темиз, лидер на партията в едномилионния квартал на Истанбул Пендик. „Говорихме как по-добре да се обяснява политиката на двете партии в навечерието на предстоящите избори. В Турция на 30 –ти март предстоят местни избори, а у нас на 25–ти май – вот за Европейски парламент", каза Назми Мюмюн, цитиран от Стандарт нюз.

Сова Харис: ГЕРБ – 20,1%, БСП – 19,9%, ако изборите бяха днес

Ако днес имаше парламентарни избори, ГЕРБ щеше да спечели 20.1% от доверието на българите, а БСП 19.9%. Това сочат данните от проучване...

В Истанбул е била постигната договореност за създаването на партийни офиси на БСП в кварталите „Авджилар" и „Пендик". „Изключително важно беше общото разбиране, че монополът на една партия на базата на етно-религиозни фактори не е добро решение за хората и вече трябва да се върви към плуралистичен модел, при който решаващи ще са социалните послания", посочи Назми Мюмюн.

Народо-републиканската партия на Турция е създадена от Мустафа Кемал Ататюрк и в момента е основната опозиционна сила с над 25 процента подкрепа от избирателите в южната ни съседка. Тя е член на Социалистическия Интернационал и асоцииран член на ПЕС. В хода на разговорите е постигната договореност делегация от националното ръководство на БСП да посети градовете Измир, Бурса, Анкара и Истанбул, в които живеят много български граждани. Лидерът на СНР Кемал Калъчдароглу подготвя свое посещение в България. Поканата е от председателя на ПЕС и лидер на БСП Сергей Станишев. Едно от местата, които ще посети Калъчдароглу, е Кърджали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика