България да не се отнася към ЕС сляпо, както към Москва и СССР

21022
България да не се отнася към ЕС сляпо, както към Москва и СССР
Снимка: БГНЕС

България няма нужда да се отнася към ЕС сляпо както някога към Москва и Съветския съюз, тези времена са отминали, а определено политиките на съюза трябва да бъдат преосмислени. За това се обявиха депутати от Коалиция за България днес в Кърджали в отговор на въпроса има ли промяна в курса на българската левица към ЕС, съобщи БГНЕС.

Петър Курумбашев подчерта, че очевидно има потребност от корекция и преосмисляне на политиките на ЕС в социалната, енергийната и индустриалната сфери.

Курумбашев: Българите, Южен поток и руските туристи трябва да са в основата на позицията за Крим

Позицията на България за Украйна трябва да е такава, че да защити българското малцинство там и да защити интересът ни от „Южен по...

"Ние сме равностоен и равноправен член на ЕС и когато искаме да бъде коригирана политиката му, трябва да го кажем. Добрата стара Европа остана последният континент с добра социална система, но в последните 5 години тези придобивки бяха ликвидирани", посочи той.

Според него е грешка това, че в спасяването на банките са вложени огромни средства, вместо те да бъдат насочени в социалните дейности. "Очевидно е, че тази политика трябва да се преосмисли и ако социалистите имат мнозинство в следващия ЕП, това ще стане факт. Затягането на коланите доведе до катастрофални последствия не само в България, но и в други държави", коментира депутатът и посочи за пример високата младежка безработица.

Работа за младежите

Корнелия Нинова подчерта, че България е първата страна в ЕС, която е приела национално законодателство, гарантиращо на младите хора до 29-годишна възраст да започнат първа работа. Това е станало чрез промени в Кодекса на труда и Закона за насърчаване на заетостта, а схемите за финансиране на младите хора са одобрени от Брюксел.

Мая Манолова остава зам.-председател на Народното събрание

Мая Манолова от „Коалиция за България” остава на поста зам.-председател на Народното събрание. Това решиха депутатите след ...

"Фирмите, които плащат стипендии на ученици и студенти, ще ползват намаления в данъците, но по закон ще са задължени да наемат младите хора на работа за поне 2 г. след дипломирането им. По този начин се обвързват нуждите на бизнеса и определените специалности в учебните заведения. Има разработена схема и за финансиране на собствен бизнес на млад човек чрез европейските средства за младежка гаранция”, каза още Нинова.

По думите й от началото на годината в бюрата по труда има отговорници за младежката заетост и в рамките на годината се очакват още около 7000 нови работни места за българи до 29-годишна възраст.

Мантрата „реиндустриализация”

"Как да не бягат производствата от Европа, когато, например, САЩ и Китай нямат стандарти за вредните емисии. Китай за 16 дни изхвърля вредни газове, колкото Франция за цяла година. Необходимо е да се преосмислят разрешителните режими, иначе капиталът ще се ориентира извън Европа и ние ще стоим без работа и производства. Нужни са коренно различни подходи за справяне с кризата", заяви на свой ред Христо Монов.

Притчи и заплахи за съд при дебата за евентуалната оставка на Мая Манолова

Ако трябва, ще стигнем до съд. Така бившият министър на културата Вежди Рашидов отговори на думите на червения депутат Антон Кутев, че ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика