X
 
 

България на десетки морета и два океана

1289 1
photo of България на десетки морета и два океана
Снимка: iStock/Guliver
"Европа била дъщеря на финикийския цар Агенор. Разбира се, е била удивителна красавица. Кой друг да я хареса, освен най-великият - Зевс. И понеже бил убеден, че всичко на този свят му се полага, се появил пред нея в образа на бял бик, докато тя си играела с приятелки на брега на морето. Отнесъл я на остров Крит и се преобразил в прекрасен младеж, след което я прелъстил. От тази измама се раждат три деца, на които за компенсация им оставил да управляват о. Крит. През това време бащата на Европа праща тримата си синове с поръка да не се връщат, докато не я намерят. Те не се върнали, защото никога повече не намерили Европа. Най общо така изглежда легендата, която се разказва от античността до днес". Това пише арх. Емил Мечикян – водач на листата за Европейски парламент на Коалиция ВЪЗХОД, заместник-председател на Единна народна партия. Ето какво допълва той в статията си:

Сега прекрасният ни континент се казва именно Европа, а пред портите ни, в ролята на всемогъщия Зевс, са застанали руски, китайски и американски глобални бикове. Всеки от тях е убеден, че всичко им се полага. Тук е богато, красиво и добре уредено място. Всеки иска да има влияние и пазар, като нашия.

Къде са слабостите ни?

Нямаме съвместна военна сила в рамките на НАТО. Нямаме обща външна политика. Нямаме интегрирана система между службите за сигурност и се оказахме територия за хибридни експерименти. Те родиха националпопулизъм. Именно нацисти и болшевики предизвикаха най-кървавата война в света и разделение, което никога не е съществувало преди раждането на комунизма.

Сега Европейският съюз даде мир - най-скъпата ценност на Европа. Даде свобода за пътуване, образование, работа, търговия, какво ли не. Демокрацията тържествува. Да, заедно с проблемите и несъвършенствата, но всичко друго е по-лошо, много по-лошо.

У нас все още има партии, мечтаещи за България на три морета, очевидно пропускайки, че вече сме на десетки морета и два океана.  Малко е иронично, че гърците решиха на монетата от 2 евро да изобразят сцена точно от мита за похищението на Европа. Да, именно затова „глобалните бикове“ са на нашия бряг, докато нас занимават с криви краставици, измислени джендър проблеми и фалшиви новини. Днес, преобразени като красиви младежи, искат да ни прелъстят три свръхсили, независимо от нашето желание. Аз съм наясно с истинските ценности на Европейския съюз и съм кандидат на „ВЪЗХОД“, за да имаме справедлива и модерна България в силна Европа. Моят призив е да не вярвате на тези, които искат да "бранят" страната ни от ЕС. Ние самите сме Европейския съюз! Такива обикновено отварят вратите на външните сили за похищение. Ако това стане, синовете ни никога няма да се върнат, защото няма да намерят онази Европа, създадена като хубав наш общ дом.

Като десен човек знам, че сами трябва да свършим работата си с българската политическа мафия, която е на власт. Това не е работа на Брюксел. Там не работят нашите настойници и пазачи. Истинското родолюбие е сами да изгоним крадците. Тогава ще бъдем щастливи в общият ни Европейски съюз. Кандидатирам се, за да работя усилено срещу крадците в България и срещу тези глобални играчи, които си въобразяват, че могат да правят с Европа това, което поискат. Вярвам, че така всеки ще има значение – българите в Европейския съюз, а ние, европейците – в световен мащаб.

 

-------------

Арх. Емил Мечикян има магистърски степени по Архитектура и по Стопанско управление. Докторант е в бизнес факултета на УНСС. Има специализации и квалификации по стратегическо управление, управление на сгради и съоръжения, възобновяеми енергийни източници и др. Работил е в големи български и международни компании в областта на проектирането, строителството и недвижимите имоти, както и в банковия и IT сектори. Роден през 1969 г. в гр. София. Има две деца. Владее английски език.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 4 от 5. Гласували общо: 1 потребители

1 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • Анонимен 1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
    F... F eu F...F
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Учени: Не съхранявайте доматите в хладилник!

Ако сте един от тези, които държат домати в хладилника, то това изследване вероятно ще ви накара да промените навиците си. Разбира се, на студено...