Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Български политически реакции след Ница - от "клатят нарочно ЕС" до "трябва да се подслушваме" (ВИДЕО)

15 юли 2016, 09:30 часа • 1726 прочитания

Според мен се клати целият Европейския съюз. Явно либералната демокрация е неудобна за определени сили по света. Не бих искал да давам конкретни посоки и насоки, защото да разсъждаваш за такива събития без необходимата информация е спекулация. Някой не иска Европа да е лидер в света, категоричен беше о.з. генерал Атанас Атанасов.

Господ да ни пази! Като приемем закон за антитероризъм, какво ще направим? Да не би Франция да няма такива закони? Стабилността изисква финансиране. Не бих казал, че имаме избор между сигурност и свобода. Демократичното общество трябва да инвестира в сигурност, категоричен беше Атанасов пред Нова телевизия.

Да, антитерористичният закон няма да помогне, но съм изумен, че в Комисията по отбрана колегите от опозицията гласуваха „въздържал се”. Това заяви депутатът от ГЕРБ Валенти Радев. Според него това е станало в САЩ след 11 септември, 2001 година. Това е цената, която трябва да платим – подслушване до 2, до 3 години, да се проследяват спящи клетки, настоя той, визирайки изключително спорният текст, според който службите ще могат да подслушват, без да водят официален архив на подслушванията. Радев призова всеки гражданин да се оглежда и да сигнализира – всеки един става част от борбата с тероризма, добави той.

ТЕРОР: АТАКА С КАМИОН ПОГУБИ НАД 70 ДУШИ В НИЦА

Лидерски политически реакции

"Потресен съм от терористичния акт в Ница. Моите най-искрени съболезнования към семействата на жертвите ‪#‎Nice06‬", написа премиерът Бойко Борисов във Facebook.

"Потресена съм от атаката в Ница. Няма кауза, която да оправдава терора. Искрени съболезнования към семействата на жертвите.", заяви през Facebook вицепремиерът Меглена Кунева.

"Ница... Символ на забавление, курорт, почивка и Средиземноморския

Joie de vivre...

Или Ница - родното място на Джузепе Гарибалди. Който без колебание щеше да разстреля всеки свой подчинен, който посегне на невинни цивилни.

Не, борбата за свобода и насилието над невинни не са двете страни на една монета, според гледната точка. От гледна точка на общочовешкия морал, на Златното правило, те са пълни противоположности.

Бог да прости жертвите и да даде светлина в помрачения живот на близките им. А на нас - сили да се преборим със страха и да не отстъпим свободата си.", заяви Радан Кънев в личния си профил в социалната мрежа.

ВИЖТЕ ВИДЕО

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес