Цацаров видя "поход за овладяване на прокуратурата" от Реформаторите

6630
Цацаров видя "поход за овладяване на прокуратурата" от Реформаторите
Снимка: БГНЕС

"Проблемът не е в това дали 3/4 от депутатите ще могат да свалят главния прокурор. Всъщност тези, които го предлагат е добре да се справят с решенията на Конституционния съд, но това е отделен въпрос, това вече е въпрос на юридическа култура. Проблемът е в нещо друго, проблемът е до колко този поход към овладяване на прокуратурата ще бъде реализиран". Така Сотир Цацаров коментира идеята на Реформаторите Народното събрание да има участие при освобождаването на главния прокурор.

На въпрос дали смята, че това е поход, той отговори с въпрос: "А вие какво смятате, че е? Просто го казвам съвсем образно, не ме карайте да коментирам нещо, което не е написано", посочи той. След това употреби израза "такива стремления, не поход". "Въпросът не е само в прокуратурата, въпросът е и в колегите ми председатели на върховни съдилища", заяви Цацаров.

Реформаторите искат НС да участва в освобождаването на главния прокурор

Народното събрание да може предлага на Висшия съдебен съвет да предложи на президента освобождаване на главния прокурор. Тази идея за...

"Някак си тези критики, които ги чух тук или ги чувам тук, ежедневно от реформатори, псевдореформатори, нереформатори и т.н. не, че прокуратурата работи перфектно, но никой не ми ги каза в Брюксел", посочи главният прокурор, визирайки тазседмичната си визита в белгийската столица. Цацаров каза още, че едва ли някой ще погледне добре смяната на главния прокурор и председателите на върховните съдилища като в наши близки балкански страни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика