Цачева се възмути, че гласът ѝ за предложението за кампания на чужд език бил отчетен като "въздържал се"

11475
Цачева се възмути, че гласът ѝ за предложението за кампания на чужд език бил отчетен като "въздържал се"
Снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на ГЕРБ Цецка Цачева възрази срещу това, че нейният глас е бил отчетен като „въздържал се” при гласуването на предложението на ДПС за това предизборната кампания да се води на български език, а в случаите, когато кампанията се води на език различен от българския, да се осигурява превод на български език, предаде Агенция „Фокус”.

Заявявам категорично, че и в комисията, и в дебатите в пленарна зала, съм отстоявала позицията на цялата парламентарна група, поради което не приемам за автентично изписаното в стенограмата за начина на гласуването, каза Цачева. „Наблюдавахте тази сутрин как започнаха действията с автоматизираната система и след като народните представители от ГЕРБ имахме решение да не се регистрираме, само за това, че картите са били поставени на някои от колегите в пултовете, са отчетени като присъстващи, за да се даде начало на пленарното заседание с установен кворум”, заяви Цачева.

Цачева: Вероятно ще сигнализираме КС за текстове от Изборния кодекс

В Конституционния съд вероятно ще бъде подаден сигнал заради текстове от Изборния кодекс. Това заяви на брифинг в парламента зам.-предс...

„Сега разбирам, че гласът „въздържал се” на ПГ на ГЕРБ при първото гласуване, е отчетен на мен. Нещо, на което нямаше как да не реагирам в залата, ако наистина на пулта ми е стояло сиво като знак за глас „въздържал се”, каза още тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика