Цачева заговори за още по-ранни избори, не обелва и дума за "Булгартабак"

13802
Цачева заговори за още по-ранни избори, не обелва и дума за "Булгартабак"
Снимка: БГНЕС

В рамките на 42-рото Народно събрание са изключени възможностите за каквото и да било управление. Около тази позиция се обединиха депутатите от ГЕРБ Цецка Цачева и от БСП Страхил Ангелов.

След „чистилището на изборите” ще се водят разговори с всички парламентарно представени партии, ако нямаме мнозинство в следващото Народно събрание, каза Цачева в сутрешния блок на Нова телевизия. На въпрос дали това включва и БСП, тя отвърна – нека видим дали БСП ще влезе в следващия парламент. И заяви, че датите, уточнени на КСНС – в края на септември и началото на октомври, са много далеч – държавата трябва да се оправя.

Орешарски поиска да е ясно какво точно се иска от едно правителство

Може би всички трябва да се фокусираме по-добре върху това какво точно искаме от едно правителство. Това каза министър-председателят П...

В безпринципни коалиции като тази с ДПС повече лично аз няма да участвам. Да не забравяме, че ние сложихме Делян Пеевски за шеф на ДАНС. За БСП не беше изгодно да има възможно най-бързи избори – за Станишев може би, но не и за партията, коментира Страхил Ангелов. И допълни с ирония, че Станишев се е проявил като „изключително последователен лидер”.

Между парламентарните групи на ГЕРБ и БСП няма никакво доверие и затова е изключено да има съглашение, каза Цачева. И отрече, че политиката на ГЕРБ ще се промени, ако начело на БСП има нов лидер, а не Сергей Станишев. Освен това Цачева се измъкна от въпроса дали в България може да има европейски сценарий – голяма коалиция между дясно и ляво, както стана в Германия. „Когато има криза, почвата е прекалено навлажнена и избуяват различни сценарии”, коментира Цачева и натърти, че в рамките на 42-рото Народно събрание ГЕРБ нищо няма да прави. Тя не се върза и на въпроса какво ще става в 43-тото Народно събрание – несериозно било да се говори сега за септември, според нея.

Икономически въпроси

По отношение на войната Пеевски – Василев Цачева изказа предположение, че БСП и ДПС са имали информация „за това, което се е случвало на икономическата плоскост”. На въпрос какво знае Цачева за Делян Пеевски, тя отвърна, че знае, че той е народен представител в 42-рото Народно събрание. Не съм разговаряла с него, добави Цачева.

Борисов: БСП и ДПС провалиха разговорите за дата за изборите

Трябва да имаме дата за предсрочни избори, защото до този момент по нищо не личи, че това е крайна и крещяща необходимост. Бяхме се ра...

На въпрос за коментар относно евентуално източване на „Булгартабак” и за приватизацията на дружеството, която става факт по времето на управлението на ГЕРБ, Цачева се измъкна с „търговска информация, която е въпрос на национална сигурност”. Това се казва на парламента, а когато търговското взаимоотношение не е в тази категория, то няма как да знам каквото и да е – както е случаят с „Булгартабак”. Кой твърди, че „Булгартабак” е подарен по времето на ГЕРБ? Сделката е одобрена по надлежния ред от контролните органи, коментира Цачева и добави, че не знае кой е собственикът на „Булгартабак”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика