Чуждите служби натиснаха покровителите на Бисеров, коментира Осман Октай

93466
Чуждите служби натиснаха покровителите на Бисеров, коментира Осман Октай
Снимка: БГНЕС

Натискът от чужди външни служби върху покровителите на Христо Бисеров е станал толкова силен, че Ахмед Доган вече не е можел да го удържи. Това заяви бившият депутат от ДПС Осман Октай в студиото на Нова телевизия.

Според Октай парите на Бисеров, които са намерени в швейцарски сметки, са давани на бившия заместник-председател на ДПС през годините заради помощта му за назначения на определени хора по определени позиции. Бисеров е бил част от машината, подчерта Октай.

Бисеров знае, че ако проговори, няма да живее дълго, твърди Сугарев

Сделката с „Петрол" стана причина за раздора между Христо Бисеров и Иван Костов. Това коментира пред bTV Едвин Сугарев. Той разка...

Бившият депутат на ДПС каза, че още на 2 ноември генерал от ДАНС е отишъл при Ахмед Доган с „искане за главата на Бисеров”. Затова в неделя той толкова светкавично подаде оставка от всички политически постове, каза Октай.

Осман Октай заяви, че ако прокуратурата разшири разследването срещу Христо Бисеров, ще стане ясно кой е този генерал от ДАНС публично. Самият политик обаче отказа да назове името му с мотива, че „и аз имам двама големи синове”.

Октай обясни още, че службите контролират ДПС, а не обратното. Отдавна съм казал, че службите защитват корпоративни и икономически интереси на определени кръгове и влияят активно върху процесите в държавата.

Същевременно журналистката Валерия Велева, която е известна като близък човек на Доган, разви теорията, че Ахмед Доган не е знаел нищо за случая „Христо Бисеров”. Тя каза, че ДАНС от година и половина разследва Бисеров и сега, при смяната на управлението и правомощията на ДАНС, „някой е намерил папката с Бисеров и о, ужас, службите се задействат”. На въпрос защо тази папка не си е останала скрита, Велева отговори, че не е било възможно, но не обясни защо не е било възможно.

ЦРУ "сгащи" Христо Бисеров?

ЦРУ закова Христо Бисеров. Това съобщиха за "Стандарт" източници от МВР, след като стана ясно, че сигналът за финансовите престъпления ...

Още по времето на ГЕРБ бившият шеф на НАП Красимир Стефанов каза, че има данни за сметки в чужбина на влиятелни български политици, припомни Велева. Той тогава каза, че ще има разследване и после какво стана, попита журналистката. Сега Стефанов се среща с Красьо Черния, както показа един папарашки кадър, коментира журналистката.

Според Велева Цветлин Йовчев не е бил информиран за ситуацията около Бисеров. Той вчера не знаеше нищо, когато го бяхте поканили в студиото на Нова телевизия, каза журналистката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика