ЦИК още не знае името на купуващата гласове партия в Бобов дол; Манолова: Правим открита кампания

28626
ЦИК още не знае името на купуващата гласове партия в Бобов дол; Манолова: Правим открита кампания
Снимка: БГНЕС

Към момента не знаем името на партията, купувала гласове в Бобов дол в ЦИК. Това каза говорителят на ЦИК Цветозар Томов. По думите му ЦИК още не е получил видеоматериала от репортажа на Нова телевизия, където се казва, коя е партията купувала гласове, предаде Фокус.

„Има сигнал до ЦИК от една от партиите-квестори в изборите по повод репортажа на Нова телевизия за случая в „Бобов дол”. Този сигнал ще бъде разгледан на заседание от ЦИК вероятно днес следобед”, заяви Цветозар Томов.

ЦИК също бистри Бобов дол и може да каже коя е партията, купуваща гласове

Изглежда ми като контролиран, купен вот. Това каза заместник-главният прокурор Борислав Сарафов след като Нова телевизия предаде на про...

Говорителят на ЦИК каза, че би било добре, ако Нова телевизия прецени да изпрати оригиналния репортаж, в който не са скрити посланията за коя партия да се гласува и до ЦИК: „Зависи от тяхната добра воля да го направят. Ако ние имаме такава информация, ако комисията прецени, че има основания за това, може да вземе решение да обяви името на партията и да я санкционира, но аз не мога да твърдя това преди случаят да бъде разгледан. Ние сме сезирани през излъчения публичен репортаж. Ако Нова телевизия прецени, че няма защо да ни праща сигнала, ние ще работим върху информацията, която имаме”, каза още Цветозар Томов.

Компетентните органи са започнали проверки по случая в Бобов дол. Това заяви на пресконференция зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова.

„БСП разчита на свободната воля и на свободния глас на българските граждани. БСП има за какво да бъде подкрепена и от младите хора, и от пенсионерите, от бизнеса, и от работниците. Ние правим една открита и прозрачна кампания сред хората. Кампания от врата на врата, лице в лице. Ние нямаме нужда от контролирана подкрепа. Призовавам всички граждани на 25 май да изразят своята свободна воля и да гласуват свободно за партията и за кандидатите, които харесват и които са ги спечелили в предизборната кампания”, заяви Мая Манолова. Тя посочи, че вотът на гражданите няма как да бъде проследен.

 

Борисов: В момента върви чудовищно купуване на гласове и всички знаят, че това е БСП

Тези избори са важни като всички избори и местните, и парламентарните, и президентските, и европейските, всички избори са важни. Това к...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика