Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цветан Цветанов иска при ПП и ДБ, те обаче не

20 февруари 2023, 14:03 часа • 16567 прочитания

Бившият заместник-председател на ГЕРБ и дясна ръка на Бойко Борисов - Цветан Цветанов е водил разговори за присъединяване към новосформираната коалиция между "Демократична България" и "Продължаваме промяната".  Това научи Actualno.com от свои източници.

Според неофициална информация партията на Цветанов "Републиканци за България" няма да се присъедини към обединението, тъй като двете партии не са искали да се свързват с бивши лица на ГЕРБ.

В свое интервю от днес (20 февруари) Цветанов потвърждава пред "Факти" информацията, с която разполагаме, като каза:

"Последните седмици сме водили неофициални разговори с представители на ДБ и ПП, в които сме заявили готовност да подкрепим едно широко дясно обединение. Това е пътят да разсечем заедно политическия възел, който се заплете през последните години." Още: Борисов иска коалиция с ДПС, ПП и ДБ - иначе нямало да има кабинет и след местния вот

Той отива и по-далеч, като заявява, че на предишните избори партията му е работила в подкрепа на "Продължаваме промяната" и "Демократична България": "В Шумен и Силистра нашите регионални представители участваха активно в подбора и регистрацията на ПП в Секционните избирателни комисии. Също така подкрепихме кандидатите на ДБ в Пловдив област, Видин, Велико Търново, Стара Загора, Плевен и в др. градове".

Въпреки това двете партии са отхвърлили подадената ръка и така "Републиканци за България" най-вероятно ще се яви сама на предстоящите парламентарни избори на 2 април.

След публикуването на материала от пресцентъра на "Републиканци за България" изпратиха позиция по темата. В нея се цитират думи на Цветан Цветанов, според които обединението на ПП и ДБ е една добра основа върху, която може да се положат усилията на дясно мислещите хора и посока, в която да се работи за развитието и бъдещето на България. "Както неведнъж съм казал, помогнахме на предходните парламентарни избори на ПП и ДБ по места и резултатите бяха видими", казва той.

"На водените срещи с представителите и на ПП, и на ДБ съм изразил готовност от Републиканци за България да ги подкрепим, да ги подпомогнем и да работим за бъдещето и развитието на България. От това трябва да се тръгне и да се отстояват принципни позиции, които ясно да заявяват евроатлантическа посока на страната ни. Всичко друго, което би се казало по темата са спекулации. Не бива егото и популизмът да са водещата сила и в тази кампания, защото няма да ни доведат до нищо добро", допълва Цветанов.

 

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес