Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цветан Цветанов: Само финансовият интерес крепи коалицията, ГЕРБ не е алтернатива

20 май 2022, 10:25 часа • 2022 прочитания

"Инфлацията, икономическите и външнополитическите проблеми са сериозна предпоставка за предсрочни избори в късната есен или през следващата година. Единствено финансовият интерес крепи управляващата коалиция" - това заяви председателят на "Републиканци за България" Цветан Цветанов по време на работна среща с изпълнителния съвет, ръководствата и членовете на регионалните структури на партията в страната.

Според него ГЕРБ не е алтернатива на сегашното управление, а България повече от всякога се нуждае от силен евроатлантически алианс. 

„Всички виждаме, че ситуацията  в страната ни е доста напрегната, динамична и най-вече хаотична и липсват разумни предложения от страна на опозицията. Управляващото мнозинство, на база разпределянето на държавния ресурс и с антикризисните мерки, ще се старае да запази коалицията. Искат да подпомогнат и бизнеса и социалните слоеве, но по мнението на експерти, не го правят по най-добрия начин“, каза още Цветанов.

По думите му - в първите 4 месеца от управлението си правителството влезе в спиралата на кабинета „Борисов“ 3 – "пари за всички, а след нас и потоп".

"Статуквото в 47-я парламент няма да даде решение на важните за обществото и страната ни проблеми, защото и преди и сега, за да се крепи властта, който поиска, на всеки се дават пари, без да се решават дългосрочните проблеми и да бъде очертаван хоризонт", каза той.

"Днес повече от всякога се нуждаем от ясен и силен евроатлантически алианс, от партии и общественици, които през последните години последователно са отстоявали принципни позиции. Защото тези, които не взеха управленски решения по случая „Скрипал“, точно те позволиха засилване на руското влияние и хибридните атаки спрямо България, региона и Европа. Точно те реализираха „Турски поток“, представяйки го като диверсификация, а за всички беше ясно, че това е увеличаване на зависимостта на България от Русия, и точно тези хора днес се представят за евроатлантици“, заяви Цветанов.

От комуникацията му със съмишленици и предприемачи в цялата страна бяха споделени наблюдения, че в момента бизнесът понася най-много щети и няма мерки за подкрепа и запазване на работните места.

Наблюдава се много сериозна апатия сред избирателите в цялата страна, след трите избора от изминалата година, изразиха мнение областните координатори на партията.

ПП „Републиканци за България“ и председателстваната от д-р Петър Москов партия КОД запазват диалога помежду си, както и конфигурацията Национално обединение на десницата, с идея дясното обединение да се разширява, стана ясно на събитието. „Оставаме много ясни и открити в принципните си десни и евроатлантически позиции”, каза Цветан Цветанов.

"Републиканци за България" по никаква причина и под никаква форма няма да направи компромис с политическата си идентичност и да влиза в коалиция с проруски формации или партии, които подкрепят режима на Путин, стана ясно от изявлението му.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес