Цветан Цветанов: Все по-трудно ще е да се мотивират избирателите

3776
Цветан Цветанов: Все по-трудно ще е да се мотивират избирателите
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

Възмутен съм от дебата, който се водеше в парламента. Нивото и съдържанието на разговора не трябва да го има в политическия живот. Видяхме, че от един запис говореха как се гласуват шефове на спецслужби, те не са запознати с нормативната уредба в България. Така лидерът на Републиканци за България и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов коментира в студиото на "Денят ON AIR" хвърлените бомби в службите.

"Днес чухме в българския парламент за изтичане на информация от определени лица, които са били съветници на министър-председателя. Когато службите предоставят информация на определените ръководители на институциите - явно споделят с лица, които нямат право на достъп до такава информация", коментира Цветанов пред Bulgaria ON AIR. Според него отговорност трябва да се търси от човека, който е боравил с информацията - министър-председателя.

Цветан Цветанов: Партиите се блокират взаимно, обществото ще плати цената

ГЕРБ-СДС поиска от ПП-ДБ да им представи състав на кабинет до 1 май. Искането на ГЕРБ-СДС е безсмислено. Няма как преди да е връчен пър...

Той коментира и темата с "Турски поток". "Ръководители на институции прокарват пропаганда с руско значение, каквото е "Турски поток". Компетентните органи са разследващите. Ние боравим само с частична информация, която ни се предостави от изказването днес на председателя на ДАНС. При тази политическа криза в страната, ако трябва еднолично да се взема решение за кадровите смени в сектора за сигурност само от изпълнителната власт, ние ще направим още по-голям проблем за националната ни сигурност", посочи бившия вътрешен министър.

В България за две години има само едно редовно правителство, припомни той. "Когато министър-председател беше Кирил Петков - лично излезе и каза за 70-те дипломати, които бяха изгонени от страната ни. А в коментара преди два дни за смяната на шефове на служби говорят, че те са в услуга на руските интереси. Къде е истината?", попита Цветанов.

Лидерът на Републиканци за България заяви, че след записите е водил разговори с колеги от страната и по думите му става все по-трудно да се мотивират хората да упражнят правото си на глас за друго, различно от ГЕРБ и ДПС по места.

"Виждаме посредствеността в политическия живот. Не чух да се говори за законодателен пакет, за бюджет. Затъваме с всеки изминал ден. Важно е да се види в решенията на "Промяната" къде е ДБ. ДБ има повече политически опит. В момента Борисов се стреми само за неговото оцеляване. Готов е да жертва всичко и затова предложи Мария Габриел", смята Цветанов.

Цветанов: Посланието на Гешев е, че прокуратурата няма да участва в театър

С демонстративното скъсване на оставката си главният прокурор е дал отговор на въпросите, които витаеха в обществото, след като тя беше...

"Президентът е изпълнил своите конституционни правомощия, но не е трябвало да влиза в думите за опорочен мандат и че не трябва да се изпълни, защото това не е негово задължение. Беше ясно, че той е хладен и обиден от нанесеното като изказ от хората, които е създал. Цялата си кампания направиха на гърба на президента. В момента двете формации са до ъгъла. Ако Асен Василев и Кирил Петков дадат заден - ще олекнат сред техните избиратели. Няма да има кабинет с втория мандат. Възможности са третият мандат и действащ служебен кабинет с отлагане на конституционната възможност за съставяне на кабинет с третия мандат”, на мнение е бившият вътрешен министър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Удар по Асен Василев: ГЕРБ, ДПС и опозицията задължиха БЕХ да не разпределя дивидент

20 г. България в НАТО: Тагарев награди военни и цивилни (СНИМКИ)

"Правят глупост": Гроздан Караджов за спешните промени за служебните премиери (ВИДЕО)

Мария Габриел благодари на държавниците, тласнали България към НАТО

Депутатите приеха спешни промени за служебните премиери

Подуправителят на БНБ каза би ли приел да е служебен премиер

И бившият депутат от ДПС Петър Чобанов не иска да е служебен премиер

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика