Цветанов регистрира партията си и направи заявка да стане незаобиколим фактор

2927
Цветанов регистрира партията си и направи заявка да стане незаобиколим фактор
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

17 класьора документация внесе Цветан Цветанов със съмишленици за регистрацията на партия "Републиканци за България" в Софийския градски съд (СГС). Цветанов направи заявка тя да бъде незаобиколим фактор.

Политическа партия "Републиканци за България" ще участва самостоятелно в предстоящите избори, заяви пред журналисти на излизане от Съдебната палата Цветанов и очерта приоритетите ѝ: съдебна реформа, образование и култура, малък и среден бизнес, електронно управление, сигурност.

"Ще станем много по-приемливата партия, която ще се стреми да има нормалност в българския политически живот, издигане авторитета на институциите и институционалното взаимодействие да е определящо", каза още Цветанов.

Програмата минимум на партията е влизане в българския парламент с доста голяма парламентарна група, заяви лидерът ѝ.  "За нас 4% бариера не е нещо, което си поставяме за цел, поставяме си като цел много повече, за да можем с нашата програма да генерираме експертни решения, които да се обличат с политическа подкрепа и парламентарно мнозинство", добави лидерът на "Републиканци за България".

Запитан дали вече вижда партийна коалиция, той отбеляза, че такива разговори ще започнат след приключването на изборите, но посочи кои партии са най-неприемливи за разговори: "ДПС, БСП и ГЕРБ в този си профил в който е изграден и участва в политическия живот на страната през последните 12 месеца".

Според Цветанов, за да бъдат честни изборите, трябва да бъдат организирани с много повече наблюдатели и повече гласност, за да имат хората мотивация и повишена избирателна активност.

Цветанов: Борисов умело раздели протеста на две

Няма никакво съмнение, че партия „Републиканци за България” ще бъде представена в парламента, въпросът е колко ще бъде груп...

"Това, което трябва днес да алармираме, е да преодоляваме страха", заяви още Цветанов и добави, че в последните няколко седмици определено има страх у хора, които искат да се присъединят или да подкрепят дадена политическа партия извън управляващото статукво". Започва вече и да се демонстрира сила с евентуалните уволнения или сваляне от екран на определени представители, които са се присъединили към политическия проект, но не са в ръководните органи, добави Цветанов и визира случаят с водещия на предаването "Вяра и общество" на БНТ Горан Благоев. 

Ако се стигне до предсрочните избори, според Цветанов за неговата партия няма да има проблем да се включи в предизборната надпревара, тъй като са предоставили днес в СГС добре подготвени документи и очакват скорошна регистрация, а и времето за организиране на предсрочни избори, според него, ще е достатъчно. Цветанов изтъкна, че вече структурите на партията имат над 75% хоризонтално покритие в страната и че значително са надхвърлени законовите изисквания за участие в Инициативния комитет и за внесени подписи. "Направихме учредяване с 1123 при изисквани не по-малко от 500 и при внесени 5717 заявления за членство, при изисквани не по-малко от 2500", посочи той.

Помолен да каже на кое място вижда партията си след изборите, Цветанов категорично заяви: "Водещо място, незаобиколим фактор и един гарант за евроатлантическия път, който трябва да бъде защитаван". Това, към което ще се стремим, е политиците и политическите решения да бъдат облечени в експертиза, добави още лидерът на "Републиканци за България" и изтъкна ролята на екипа си - млади хора, със своята професионална реализация, които няма да чакат партията да им осигури реализация.

Автор: Ива Иванова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

За коалицията с ГЕРБ: Лена Бориславова даде обяснение

Свалянето на Желязков е отклоняване на вниманието от пуделите и контрабандистите: Говори Даниел Митов

Божанков: Подчинение ГЕРБ в наше лице няма да срещнат

Последен парламентарен контрол преди изборите 2 в 1

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика