ДАНС си поръчва танци, хляб и гурме за стотици хиляди левове без ДДС

5348
ДАНС си поръчва танци, хляб и гурме за стотици хиляди левове без ДДС
Снимка: БГНЕС

Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) е обявила търг, чрез който да си организира работни вечери и обеди в София и в страната, става ясно от сайта на Агенцията за обществени поръчки. Поръчката е на стойност 120 170 лв. без ДДС.

Агентите от контраразузнаването са написали подробни изисквания за менюто и организацията на мероприятията им. Уточнено е, че кухнята трябва да е няколко вида - българска, европейска и гурме, пише вестник "Сега".

ДАНС може да стане почти безконтролна

ДАНС ще се опита да стане напълно безконтролна, като си издейства правото да назначава без конкурс, както и възможността да крие информ...

Освен това в изискванията към изпълнителите е записано, че при нужда трябва да се организира "традиционното посрещане на гостите на входа на заведението" с "хляб, сол, мед и т.н." Друго специално изискване е "при официални случаи да се представи програма, съдържаща автентични народни и фолклорни обичаи, традиции, танци и др."

Българската кухня трябва да съдържа типични ястия по автентични рецепти с характерни суровини и подправки. Очакванията на ДАНС към европейската кухня са доста общо описани - менюто да бъде издържано в европейски стил.

По-конкретни са изискванията към гурме кухнята: "Да се предложат специални начини за презентация на ястия в търговската зала на ресторанта пред очите на гостите - фламбиране, карвинг (бел. ред. - изкуство за изрязване на плодовете и зеленчуците). При приготвяне на ястията в състава им да се включат автентични и традиционни български билки, диворастящи плодове, подправки и гъби, лимец (старобългарска пшеница), българско кисело мляко и сирене и др.", пише в документите към поръчката. Отбелязано е, че при нужда ресторантите трябва да могат да предложат и вегетарианско меню.

Друго специално изискване е служителите на фирмите да пазят информацията, която са научили, докато обслужват агентите от ДАНС. "Изпълнителят и неговите служители следва да не разкриват или разпространяват информация, станала им известна при или по повод изпълнението на услугата", пише в документите. ДАНС ще плаща не повече от 83.33 лв. без ДДС за обеден куверт в ресторант с 4 или 5 звезди. Менюто ще включва "салата, предястие, основно ястие, следястие, десерт и напитки, не по-малко от: минерална вода - 500 ml, безалкохолна напитка - 250 ml, и алкохолни напитки (твърд алкохол - 50 ml, и чаша вино - 200 ml), чай/кафе", уточнява се в изискванията. При възможност ДАНС искат обедът им да е в отделно помещение или поне масата да е в сепаре. "Изпълнителят да гарантира конфиденциалност относно извършваните ресторантьорски услуги", е друго изискване.

Антон Тодоров: ДАНС проверява президентството

ДАНС е влязла в президентството. Тази информация оповести депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров. От десет дни от ДАНС ровели заради липсата ...

Макар че ДАНС е обявила обществена поръчка, състезание реално няма да има, тъй като агенцията директно си е избрала фирмите, с които да се договори. Офертите им трябва да бъдат отворени във вторник сутринта (14 ноември) в сградата на агенцията, става ясно от съобщение, публикувано на сайта им.

Една от поканените фирми ВГ АД е свързана със собственика на хотел "Маринела" Вълчо Арабаджиев. Като представител на дружеството в АПИС е отбелязана Маринела Арабаджиева, а в съвета на директорите влизат Александра Стайкова и Златомира Арабаджиева. Другата фирма - "Еф енд Би мениджмънт" пък е собственик на два скъпи ресторанта в София, а в управата ѝ влиза Виктор Ангелов, който стана известен с участието си в телевизионното предаване "Мастър шеф". Другите две поканени фирми са "Старт 1999" и "Екскуизит Брандс".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика