"Демократична България" също поиска оставката на правителството

3241
"Демократична България" също поиска оставката на правителството
Снимка: БГНЕС

Правителството трябва да подаде оставка, защото управлението е в тежка политическа криза, за която Бойко Борисов носи лична отговорност, се казва в позиция на "Демократична България", изпратена до медиите. По-рано днес оттегляне на кабинета поискаха и от БСП. 

"Корупционният модел, укрепен и поддържан от Бойко Борисов вече трети мандат, руши българската държавност. Това са 10 години обслужване на мафията, блокиране на реформи и лобистко законодателство и грабеж на еврофондове", посочват от "Демократична България".

БСП: Колкото по-бързо има предсрочни избори, толкова по-добре

БСП отново настоя за оставката на цялото правителство и предсрочни избори, след като стана ясно, че постовете си напускат трима министр...

Поисканите от премиера и подадени оставки от тримата министри днес за партията са "крайно закъснели козметични ремонти", които удължават агонията и задълбочават липсата на доверие към институциите и държавността. 

"Това недоверие ще доведе до идването на прокремълски и популистки политически субекти начело с БСП. Субекти, които още отсега проповядват промяна на европейския курс на България и изтласкването в Евразия", предупреждават от "Демократична България". В заключение от партията призовават за обединение на демократичната общност и готовност за поемането на управлението на България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика