Депутат от Патриотите нарече ДПС хлебарки и се закани да ги смачка

6060
Депутат от Патриотите нарече ДПС хлебарки и се закани да ги смачка
Снимка: БГНЕС

Тези изявления, тази турска мъзга на ДПС сме я слушали, мирисали години наред. Това заяви депутатът от "Обединени патриоти" Валентин Касабов.

„Вчера чухме изявлението на турския депутат Данчо Ментата (Йордан Цонев - бел. ред.). Като чуя името Мента, разбирате за какво става ясно. Следващият говори малко български, както се казва, трудно говори и трудно разбира български. Той има претенциите да бъде нещо като българин. В същото време се страхува от национализма, защото национализъм означава родолюбие“, каза Касабов, цитиран от БГНЕС.

„Ние сме истинските, от това се страхуват. Най-вече се страхуват от Валери Симеонов. ДПС да внимават какво говорят и да не се пречкат в краката ни, защото тези депесарски тахтаби (бел. ред. вид хлебарка), които щъкат нагоре-надолу, много миришат и да внимават, защото можем да ги смачкаме“, каза още Касабов.

От своя страна Искрен Веселинов от ОП подчерта, че заплахата за развитието на България не била вицепремиерът Валери Симеонов и правителството, а връщане на ДПС на власт. Той заяви, че ДПС се е превърнала в метафора за всякакъв род извращения, назначаване на роднини, партизиране на администрации. „Партията, която е авторка на кръговете от фирми. ДПС е партията, която е овладяла медийния пазар. Всичко това за нас е отново поредният нагъл акт на политическото лицемерие“, допълни Веселинов.

Няма да падне Валери Симеонов, пък заяви депутатът от ОП Павел Шопов. Според него изявлението на ДПС е атака срещу целия кабинет. Удря се тук, удря се там. Различните елементи на коалицията се удрят и където се поддаде. Правят се опити за скандали и дестабилизация на определени лица“, допълни Павел Шопов.

Валери Симеонов въведе нов начин на изразяване – директния, констатира от своя страна Борис Ячев от патриотите. Симеонов се изразявал без витиевати фрази, без двусмислие и открито. „Това във всички случаи не се харесва всеки път. Журналистите, а и обществото трудно приемат подобен начин на изразяване от един български политик. Те бяха свикнали досега езикът на политиката да бъде византийски език, така нареченото плетения словес“, заяви Ячев.

„Лично съм удовлетворен, че атаката срещу Валери Симеонов и „Обединени патриоти“ идва именно от ДПС. Това принизява тази атака. Става ясно, че в дъното на тази атака се цели не оклеветяване на политиката, а дестабилизация на правителството“, каза Ячев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика