Депутатите имат отговор как да отменят безумията си в Изборния кодекс

1439
Депутатите имат отговор как да отменят безумията си в Изборния кодекс
Снимка: БГНЕС

По принцип прегласуванията се правят веднага след гласуване, но може да се направят промени при текстове, които си противоречат. Ние сме „за” промени в сегашния Изборен кодекс, след приетите вече промени, подчерта депутатът от Реформаторския блок Димитър Делчев. Според него сегашният кодекс не е по-добър от кодексите на Фидосова и Мая Манолова. Той пак напомни искането за активна регистрация на Реформаторите.

Според Митхат Метин от ДПС има възможност да се върнат вече приети текстове – по чл. 82 от Правилника на Народното събрание. За целта трябвало единодушно съгласие, което щяло да стартира официално целия процес – да се внесе пак законовото предложение, да мине през комисии и през две гласувания в пленарна зала. Депутатът повтори, че ДПС е против задължителното гласуване и ограниченията за район „Чужбина”.

Без ДСБ на коалиционните консултации в парламента

ДСБ не е част от управляващото мнозинство и няма да присъства на срещата на премиера Бойко Борисов с политическите сили, които подкрепя...

Ще ги обсъдим – така лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов коментира случващото се. И попита „псевдолибералите” кой може да гарантира, че изборите в Турция се организират честно. Подобно на Валери Симеонов, Каракачанов повтори, че българите в чужбина няма да бъдат ощетени. Турция с всеки изминал ден прониква все повече в България и институциите я оставят „да си разиграват коня”. Всички тези, които пискат и дирижират кампания, им задавам въпроса – сигурността и суверенитета на държавата не са ли важни, попита Каракачанов. Той добави, че в рамките на Патриотичния фронт не е обсъждано оттегляне от властта, ако задължителното гласуване и махането на район „Чужбина” паднат.

Мариана Тодорова от АБВ пък подчерта, че партията на Първанов е категорично против гласовете „не гласувам за никого” да се броят като активност, тъй като така ще бъдат ощетени малките партии и те няма да могат да преминат бариерата от 4% за парламента. Тодорова заяви и, че АБВ ще предложи да се гласува само в дипломатически и консулски представителства чак когато електронното гласуване заработи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика