X
 
 

Депутатите отхвърлиха предложенията за намаляване на данъчни ставки

698 0
Депутатите отхвърлиха предложенията за намаляване на данъчни ставки
Снимка: БГНЕС
Предложението на опозицията в лицето на БСП между първо и второ четене на Закона за корпоративното подоходно облагане бе данъчната ставка за месо, мляко, яйца, брашно и хранителни продукти от брашно е в размер на 5 %.

Социалистите искаха още и намаляване на данъчната ставка за лекарствата. От ДПС предлагаха нулева ставка на ДДС за доставките, свързани с издаване, разпространение и продажба на художествена, научна и учебна литература.

Отхвърлиха предложението на БСП за освобождаване от данък на младите хора

Парламентът отхвърли предложението на БСП за освобождаване от данък върху доходите на всички млади хора до навършване на 26 години. Ме...

С намаляването на ставката на ДДС върху хранителни продукти целим да ги направим достъпни, но да направим хранително-вкусовата индустрия по-привлекателни. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Георги Гьоков по време на дебатите по предложенията на БСП за данъчните ставки.

Намаляването на данъчната ставка за брашно, хранителни продукти от брашно, мляко и яйца е насочена към насърчаване на родното земеделие и хранително-вкусовата промишленост“, аргументира предложението на БСП депутатът Георги Гьоков.

„По отношение на намаляване на ДДС ставката за лекарствата ,мотивите са, че техните цени в България в сравнение с Европа сме с едни от най-високите“, посочи още депутатът от БСП.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители