Димитър Танев: Как през 2017 г. Бай Ганьо прави избори*

1295
Димитър Танев: Как през 2017 г. Бай Ганьо прави избори*
Снимка: Thinkstock

Позиция на Димитър Танев, водач на листата на „Реформаторски блок – Глас народен” в Стара Загора, относно неприемливите практики за водене на предизборна кампания

Кампанията за предсрочните парламентарни избори навлиза в решителна фаза. Всяка политическа партия си има послания и начини, по които да стигне до избирателите.

Божидар Лукарски: БСП докараха ВМЗ до фалит, ние го изправихме на крака и сега дава поминък на 4000 души

“Горд съм да представя листата на коалиция “Реформаторски блок-Глас народен” за Пловдив област именно в Сопот, тъй ка...

За ДПС е ясно - тяхната кампания социология не я лови. И електоратът е ясен, и пакетите с храна, и начинът на спечелване на народната любов. А тя, любовта, е толкова голяма, колкото бюджет отделят партията и водачът.

БСП отново яхнаха популизма - за безлихвените кредити, за освобождаване от данъци, за нови държавни инвестиционни фондове, все едно сме преди 1989-та година. Дай им само да харчат, и то от парите на хората. И в кампанията си лъжат безцеремонно. Как Корнелия Нинова ще ни направи 8 млн. българи, като самата тя има едно дете, което дори не е в България? Кога Драгомир Стойнев се сети да спасява „Марица-изток“ и вместо да инвестира средства за модернизиране на комплекса, така щото днес да няма никакви проблеми с екологията, той като министър купи двата ядрени реактора за 1,3 млрд. лв., които отново всички ние платихме миналата година от нашите данъци?

Ще се отнася до ГЕРБ и тяхната кампания „отгоре-надолу“, нека кажа, че няма общински или селски кмет, дребен местен началник, а вече бизнесмен и работодател, който да не е получил „задачата“ да организира, строи и контролира всичко в интерес на изборите. И ако за администрацията това въобще не е изненада, то за бизнеса и хората, които създават обществените блага и които плащат нашите заплати, пенсиите на нашите родители, образованието и здравеопазването на децата ни, това е крайно неприемливо. Какво мислят за справедливостта и държавата си строените в работно време със сини престилки стотици работници, изправени в редици на плаца, да слушат „мъдрите“ слова на поредния политик? А ако са искали да го чуят, какво ли ги е накарало в работно време да напуснат работните си места, а не след работа да отидат на негово събитие. Какво ли мисли за политическия натиск бизнесът, който губи хиляди левове като спират производствения процес, за да отговори по принуда на очакванията на политиците да агитират работниците в работно време?

И заявяваме, че ние, Реформаторите, няма да правим кампания така. Да не „мотивираме“ избирателите с пакети храни, както правят ДОСТ и ДПС. Да не обещаваме неизпълними неща, както БСП лъжат в програмата си. Да не „строяваме“ администрация, бизнес и работещи хора на плаца за изборна агитация, знаейки, че така губят милиони левове от спиране на производствен процес, както правят ГЕРБ.

*Платена публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Зеленогорски: За Варна е много важно довършването на магистрала "Хемус"

Довършването на магистрала „Хемус“ е много важно за Варна и Северна България. Това подчерта Найден Зеленогорски, водач на л...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Ваня Григорова похвали Нинова за лявото обединение, но листите вече били формирани

ГЕРБ: Подкрепяме проекта за изграждането на държавна национална детска болница

Кирил Петков: Не съм разпитван, не вярвам на ДАНС и прокуратурата

ПП-ДБ дава на прокуратурата и ДАНС решението за частна детска болница

Пеевски: Служебното правителство незабавно да отмени решението си за частната детска болница

ПП изключи депутата Стоян Георгиев

Радев призова кабинетът да преосмисли решението за частна детска болница

Йотова критикува и частната детска болница, и промените в хазарта

Много войводи, малко четници: Станишев за разделението в ляво

Радев: Без социална справедливост всяко общество е обречено на несигурност

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика